Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΙΝΤΙΑ, "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ . ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ανεξάρτητα ποιο κόμμα ωφελείται κομματικά από τη πτώση της "Χρυσής Αυγής" δεν πιστεύω ότι το έκανε η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα καθημερινά πιεστικά της προβλήματα.
Βεβαίως εν τοις πράγμασοι τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται μονοδιάστατα με τη "Χρυσή Αυγή" γιατί εμπόριο ειδήσεων κάνουν οι άνθρωποι . Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είναι αμείωτο για λίγες ημέρες, και τα μέσα το υποδαυλίζουν τροφοδοτώντας συνεχώς με εικόνες έστω και από χθεσινή μασημένη τροφή.Γιατί ενέργησε τώρα και όχι χθες η κυβέρνηση; Γιατί στο παρελθόν η Ελλάδα είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τις ξένες κυβερνήσεις και η κυβέρνηση υφίστατο πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους από την Αμερικάνικη αντμινιστρέϊσον, και από το Εβραϊκό λόμπυ των Η.Π.Α απ`όπου ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς προσδοκά επενδύσεις.. Πως το κόμμα αυτό αρνείται το ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων Εβραίων;
Απλά το ποτήρι ξεχείλισε και ο πολιτικός χρόνος πήρε την ώρα του. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι με την εν ψυχρώ δολοφονία του Ράπερ Παύλου Φύσσα. Τα λαϊκά προβλήματα παραμένουν στο προσκήνιο και περιμένουν λύσεις.
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Ήτανε ένα ποντικάκι.
Όλο χάρη το γλυκάκι.
Είχε κι ένα άσπρο
γούνινο χνουδάκι.
Συνεχώς το κοίταζε
πονηρά το
μαύρο το γατάκι
Και δεν το άφηνε
να ξεμυτίσει
από το παραθυράκι.
Κάποια στιγμή
το όμορφο ποντικάκι
ξεγελάστηκε και έφαγε
από τη φάκα το τυράκι.
Από τη λύπη του
έπαθε μελαγχολία
το γατάκι που είχε
ερωτευτεί παράφορα
το ποντικάκι.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ {ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ} Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ; 
ΓΡΑΦΕΙ ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο γιατρός Μανόλης Αλιφιεράκης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την θέση του. Σε ερώτηση δημοσιογράφων ισχυρίστηκε ότι δεν εισακουόταν η Χανιώτικη οργάνωση για θέματα των Χανίων και ότι επενέβαιναν οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ και δεν είχε ανεξαρτησία. Όμως είναι έτσι;
Ο Μανόλης Αλιφιεράκης ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά από το παρελθόν και ήταν μαζί του όταν ήρε την εμπιστοσύνη του το 1993, από τη κυβέρνηση της Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και σχημάτισε την «Πολιτική άνοιξη.»Υπήρξε τότε και υποψήφιος με την «Π.Α νομάρχης Χανίων. Όπως τεκμαίρεται και από το σχόλιο του στα «κοινωνικά δίχτυα» {internet-social mintia} όπου γράφει κάτω από τη φωτογραφία του Γ.Γ της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου ότι¨
«ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΑΛΛΑ ΑΨΟΓΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΟΣΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ {αστυνομικούς}ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.»
Ο Μανώλης Αλιφιεράκης όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με το στενό του επιτελείο όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γ. Μπαλτάκος, προφανώς είχε συγγενικές ιδεολογικές σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή» στο επίπεδο της ιδεολογίας φυσικά, γιατί είναι φιλήσυχος και αξιόλογος γιατρός των Χανίων.
Μάλιστα κάποιοι από τη Ν.Δ όπως ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας κι ο γνωστός λαϊκιστής πολιτικός Παναγιώτης Ψωμιάδης φλέρταραν με την ιδέα να συνεργαστεί η Ν.Δ με μια σοβαρή «Χρυσή Αυγή.»
Όταν ο γιατρός είδε τον σχηματισμό της ποινικής δικογραφίας για το χαρακτηρισμό της «Χρυσής Αυγής» ως «εγκληματικής συμμορίας» και την προσαγωγή στην ΓΑΔΑ του αρχηγού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
και υπέβαλλε την παραίτηση του. Δεν είναι άσχετο και το σχόλιο του για τους» «κουκουλοφόρους αστυνομικούς» που μεταφέρουν τον «Φύρερ» όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτόν του Νίκο Μιχαλολιάκο στο «φαίϊς μπούκ.»
Στο φαίης μπούκ σχολιάζει επίσης ο γιατρός Αλιφιεράκης τώρα που "απελευθερώθηκε" από την θέση του ότι¨" Ο Εβραίος Κον Μπεντίτ υπέρμαχος των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας δίνει εντολή να απαγορευτεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής."
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Στα χρόνια του πέμπτου αιώνα πριν τον Χριστό, η δημοκρατία ήταν ένα πείραμα ανθρώπινης συνύπαρξης. Ηταν «άμεση», απέκλειε το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Αττικής, πλην όμως το πείραμα που ξεκίνησε τότε εξακολουθεί να επηρεάζει με τα ευρήματά του ακόμη και τον μακρινό για την αρχαιότητα εκείνη 21ο αιώνα. Η απογοήτευση, η παράδοση της πόλης σε μια συμμορία αριστοκρατών, πλην όμως συμμορία, και κατόπιν ο πανικός. Η δημοκρατία μπορεί να είναι απογοητευτική, όπως η σημερινή, όμως είναι δημοκρατία. Κοινώς σου δίνει τη δυνατότητα και να απογοητευτείς, και να την απεχθάνεσαι. Αλλιώς, σε περιμένουν τα χειρότερα."
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εχθροί της δημοκρατίας είναι η φτώχεια και η έλλειψη παιδείας.
Όχι ότι η αστική δημοκρατία είναι το τέλειο πολίτευμα που έχει έτοιμες τις λύσεις για όλα τα κοινωνικά προβλήματα σε κοινωνίες που είναι ζωντανοί οργανισμοί και συνεχώς εξελίσσονται.Στην σύγχρονη όμως ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει άλλο πιο ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα.
Πριν μερικά χρόνια είχα γράψει ένα κείμενο
στον "Αγώνα" για την αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία.Έγραφα ότι δεν ήταν γνήσια δημοκρατία όπως τη εννοούμε στις ημέρες μας.Διότι δεν ψήφιζαν οι μέτοικοι,δεν ψήφιζαν οι γυναίκες υπήρχε αποκλεισμός των δούλων λόγω δουλοκτησίας, αργότερα απέκλεισαν τους Αθηναίους που δεν ήταν και οι δύο γονείς τους από την Αθήνα.Έγραφα επίσης ότι δεν είχαν ανεξιθρησκεία, διότι καταδίκασαν τον Σωκράτη για¨ "ασέβεια στους θεούς" εις θάνατον "με κατάποσιν του κωνείου." Και τον φιλόσοφο Πρωταγόρα που δίδασκε ότι "Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος" τον ανάγκασαν να φύγει κακήν κακώς από την Αθήνα, και λέγεται ότι πνίγηκε φεύγοντας για την Σικελία. Τότε μου επιτέθηκε λάβρος και με πολυσέλιδο κείμενο σε συνέχειες κάποιος ηλικιωμένος φιλόλογος σαν να τον πρόσβαλα προσωπικώς.Τις ημέρες εκείνες αυτό το κείμενο από την εφημερίδα, έπεσε στο μάτι σε κάποιο γνωστό μου.Μου είπε λοιπόν ο φίλος ότι¨ "ο φιλόλογος έχει δίκαιο γιατί είναι ...φιλόλογος και γνωρίζει."Άραγε ο ίδιος γνώριζε!!!Δεν νομίζω να γνωρίζεις όταν δεν έχει κριτικό πνεύμα.
Μερικοί από εμάς έχουμε τόσο στενά μυαλά που πιστεύουμε ότι ένας χωρίς πτυχίο, που θέλει να διαβάσει και να αποκτήσει γνώσεις ντε και καλά δεν γνωρίζει, επειδή.. δεν έχει πτυχίο.Η αρχαία Αθηναϊκή άμεση δημοκρατία ήταν αριστοκρατική δημοκρατία. Παρά τα κουσούρια της η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν η πρώτη εφαρμοσμένη δημοκρατία του κόσμου που άφησε τεράστιο έργο πνευματικού και καλλιτεχνικού πολιτισμού, αλλά και οργάνωσης των κοινωνιών, και φώτισε δια παντός όλο τον μετέπειτα πολιτισμένο πλανήτη γη. Ο διαπρεπής καθηγητής φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Λιαντίνης και αυτόχειρ το 1998 έχει υποστηρίξει ότι δεν ήταν η εποχή του Περικλή παρά τα επιτεύγματα της, η καλύτερη για την Αθήνα διότι αργότερα μετά το θάνατο του ήρθε η καταστροφή της με τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Αλλά η εποχή διακυβέρνησης με τον σοφό Σόλωνα, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και την "Σεισάχθεια" που άνοιξαν τον δρόμο για την ευμάρεια των Αθηναίων.Για την παρακμή του αρχαίου κόσμου ο Φρίντριχ Ένγκελς στο έργο του¨ "Η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους ισχυρίζεται ότι φταίει¨ "το καθεστώς της δουλοκτησίας." και προφανώς δεν έχει άδικο.
Στον σημερινό κόσμο δεν είναι λίγοι οι διανοούμενοι που έχουν ονειρευτεί την σύγχρονη δημοκρατία ως καθεστώς άμεσης δημοκρατίας χωρίς αντιπροσώπους. Η αντίθετη άποψη έχει υποστηρίξει ότι η άμεση δημοκρατία είναι ακατόρθωτη στην εφαρμογή της λόγω του πλήθους των εκατομμυρίων που κατοικούν στις πόλεις. Η έμμεση δημοκρατία "REPUBLICA" που έχει Ρωμαϊκή καταγωγή έχει επικρατήσει στον δυτικό κόσμο μετά την Γαλλική επανάσταση.Με διακοπές βέβαια γιατί υπήρξαν διαλείμματα με δικτατορίες και αριστερές επαναστάσεις όπου και οι δύο απέτυχαν.Όχι ότι η αστική δημοκρατία είναι το τέλειο πολίτευμα που έχει έτοιμες τις λύσεις για όλα τα κοινωνικά προβλήματα σε κοινωνίες που είναι ζωντανοί οργανισμοί και συνεχώς εξελίσσονται.Στην σύγχρονη όμως ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει άλλο πιο ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΕΡΕΨΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

"Γιατί στέρεψε ο κόσμος.
Δεν χαμογελά πατέρα;"
"Του έκλεψαν παιδί μου
το χαμόγελο
αναπάντεχα μια ημέρα."
Τον κατάντησαν μια
νύχτα φτωχευμένο
και με πίκρα.
Περιμένει άνεργος 
ανέστιος και πένης.
Στα σκαλιά της οικουμένης.
Ξεροσταλιάζει αξημέρωτα.
Ουρές έξω από τα γραφεία.
Στου Ο.Α.Ε.Δ γωνία.
Δεν φτάνει η ανεργία.
Του κλείνουν τα σχολεία.
Και τα νοσοκομεία.
Για να τον παρηγορήσουν
σε συσσίτια τον πάνε.
Εκείνοι που τον κλέψανε.
Τώρα κάνουν τους αγίους.
Αλλάζοντας φθηνά ρούχα
σαν ζητιάνοι λαϊκίζουν.
Οι εξουσιαστές
του λαού οι εκμαυλιστές
Γιατί δάκρυσε ο κόσμος;
Δεν χαμογελά πατέρα;
Μα είναι να χαμογελά

όταν υποφέρει δίπλα ο αδελφός;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Με λαϊκισμούς και υποσχέσεις
ξεγελάνε οι εξουσιαστές.
Του λαού οι εκμαυλιστές.
Γιατί δάκρυσε ο κόσμος;
Δεν χαμογελά πατέρα;
Μα είναι να χαμογελά
που του κλέψανε τα όνειρα;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ

Μην αυταπατάστε σύντροφοι.
Ο ναζισμός είναι το καρκινικό
σύμπτωμα της 
αποτυχίας του καπιταλισμού.
Να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα.

Ο φτωχός που χειμάζεται από την
ανέχεια τη φτώχεια 
και την εκμετάλλευση.

Ψάχνει ιδεολογικά στηρίγματα
για να αντέξει το πόνο.
Μην αυταπατάστε σύντροφοι.
Πρέπει όλοι μαζί να ανθρωπέψουμε
την κοινωνία.

Ανθρώπινο κόσμο θέλουν οι
φτωχοί για να μη τους ξεγελούν οι
φασίστες φορώντας ως λύκοι αυτοί
τη προβιά του προβάτου.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΑ "ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ." 
                  ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Επιτέλους το κράτος άρχισε να ξηλώνει το παρακράτος των κουμπουροφόρων ακροδεξιών  της "Χρυσής Αυγής."
Οφείλουμε να υπομνήσουμε στις νέες γενιές τα φρικτά εγκλήματα των Γερμανών "ναζι" "εθνικοσοσιαλιστών" στον β` παγκόσμιο πόλεμο.
ΈΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
"Οι Εβραίοι πρέπει να εξοντωθούν και κανείς από τους Εβραίους που σκοτώθηκαν δεν αποτελεί σοβαρή απώλεια."
ss-untersturmfuhler Μαξ Τόυμπνερ
"Στην Ευρώπη συνολικά υπήρχαν περισσότερα από 10.000 στρατόπεδα στα οποία συγκαταλεγόταν επιπλέον των οχτώ στρατοπέδων εξόντωσης και των είκοσι δύο κύριων στρατοπέδων συγκέντρωσης με τις 1.200 παραφυάδες τους-πάνω από τετρακόσια στρατόπεδα -γκέτο, περίπου είκοσι εννέα ψυχιατρεία και τριάντα παιδοκομεία όπου οι ασθενείς δολοφονούνταν, είκοσι έξη στρατόπεδα στα κατεχόμενα ανατολικά εδάφη όπου οι μαζικοί φόνοι ήταν θεσμοθετημένοι, καθώς και πολλά άλλα που στέγαζαν αιχμαλώτους πολέμου, άμαχους εργάτες, ανηλίκους ή "εκγερμανίσιμους."
ΠΗΓΗ ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ "ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ"

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΥΠΑ

Έρχεται ο θάνατος.
Όταν είσαι μικρός.
Δεν τον σκέπτεσαι.
Όταν μεγαλώσεις
τον φοβάσαι.

Χαρά στους γενναίους
που νίκησαν τον θάνατο
με τον ηρωισμό τους.
Ή το πνεύμα τους.

Αυτοί πρέπει να είναι
τα πρότυπα για τους νέους
Γιατί γράφουν την ιστορία
με χρυσά γράμματα.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Οι λύκοι όταν διψούν για αίμα.
Μεταμορφώνονται σε πρόβατα.
Και κρύβονται μέσα στο κοπάδι.
Κτυπούν και ξεσκίζουν ζωντανές
τις σάρκες των προβάτων και φεύγουν.

Κάποτε τα πρόβατα πρέπει να
πάψουν να είναι αγελαία πρόβατα.
Μόλις δουν ξανά την παρέα των λύκων
να φωνάξουν τους θαρραλέους κυνηγούς
να γδάρουν το τομάρι τους.

Να το κρεμάσουν στα γουναράδικα
της οικουμένης.
Με μία υπόμνηση.
"Ποτέ πια δεν θα αφήσουμε τους
λύκους να κατασπαράξουν
τα αθώα πρόβατα."

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

  • Η συζήτηση ξεκίνησε σήμερα
  • Chris Karageorgiou
    Chris Karageorgiou
    Αγαπητέ Κύριε Μανούσο Δασκαλάκη σας χαιρετώ, ονομάζομαι Chris, είμαι ελληνογερμανός, ζω και εργάζομαι στην Γερμανία, ήτανε σκληρή η ανάρτησης μου σε σχόλιο σας εναντίον της Δεύτερης Πατρίδας μου, δεν θα βγάλουμε άκρη σε κουβεντες, δεν εγνώριζα ότι είσθε άνθρωπος των τεχνών και μάλιστα Ποιητής, μπερδευτηκα με το Θέμα, δεν θέλω να επανέλθω σας ζητω συγγνώμη, εσείς οι Κρητικοί είστε Λεβέντες και δέχεσθε νομίζω την απολογία, ναι είμαι Ημιμαθής δεν τα γνώρισα τα Ελληνικά όπως σωστά θα έπρεπε, δεν δικαιολογώ τον Εαυτό μου αφού αν και γεννήθηκα στα ξένα έπρεπε να είμαι πιο επιμελής. Πετάω με την Lufthansa είμαι Ιπτάμενος εδώ και αρκετά χρονια, αρκετές φορες έχω πετάξει επάνω από την Κρήτη και μάλιστα από τα Ηρωικά Χανιά σε ταξίδια μου από η προς την Αφρική. Θέλω να σας ευχηθώ να είστε Υγιής με χαμόγελο και σπινθηροβόλο πνεύμα, Και πάλι με Συγχωρείτε που πρόσβαλα έναν σεβαστό φίλο, με φιλικούς χαιρετισμούς και με μια κρητική μαντινάδα σας αποχαιρετώ. Φίλο δεν κανω σε οποιον δω και μου χαμογελασει α δεν τον εχω σε καημους και πικρες δοκιμασει! Chris
ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εσύ φταις ρε κολόπαιδο.
Όχι εσύ φταίς ρε μαλάκα.
Αυτός ο γύφτος φταίει όχι εγώ.
Όχι ρε παιδιά η πόρνη
η ζωή τόφερε
έτσι και κανείς δεν φταίει.

Δεν φταίω εγώ που γλιστρώντας
γιατί κοίταζα ψηλά
στον ουρανό έσπασα
τα μούτρα μου.
Ο Δήμος φταίει που δεν με
προστάτεψε να μου βάλει
στο μυαλό κάγκελα.
Ποιος φταίει βρε παιδιά;
Η κακή μας μοίρα
ή ο κακός μας εαυτός;

Και δεν μπορούμε να μιλήσουμε
μεταξύ μας να συνεννοηθούμε
να αγκαλιαστούμε όλοι μαζί
και με όνειρα για το μέλλον να
πορευτούμε;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΗΓΕΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν στραμμένα προς τις Γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Η ενωμένη Γερμανία άφησε προ πολλού πίσω το αιματοβαμμένο και ηττημένο στον β/ παγκόσμιο πόλεμο παρελθόν της και ηγεμονεύει στην Ευρώπη.Τώρα με ειρηνικά μέσα έγινε ο οικονομικά κυρίαρχος και δεσπότης.
Πάντα οι λαοί τρόμαζαν με τον δεσποτισμό και την επιβολή των δυνατών λαών πάνω στους αδύνατους λαούς.
Όταν οι πολιτικοί που έζησαν την φρίκη του β? παγκοσμίου πολέμου αποφάσισαν να ιδρύσουν την Ε.Ο.Κ το έκαναν για να εξασφαλίσουν την Ευρώπη από μια μελλοντική αιματοχυσία. Πολλοί πολιτικοί και διανοούμενοι τότε, διατύπωναν τον φόβο μήπως η Γερμανία που κυρίευσε με τη βία την Ευρώπη μία φορά και ηττήθηκε, θελήσει να πάρει τη ρεβάνς ειρηνικά μέσω της οικονομίας και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.Όπερ και εγένετο. Σήμερα η κραταιά Γερμανία ενωμένη και μεγάλη με 80 εκατ. πληθυσμό και ισχυρή όσο ποτέ κυριαρχεί στην Ευρώπη και με συμμάχους μερικές βόρειες ανεπτυγμένες χώρες -Ολλανδία, Φιλανδία- επιβάλλει τη πολιτική της στην Ευρωπαϊκή ένωση.Ήδη "Ο ζωτικός χώρος" που ζητούσε στον μεσοπόλεμο στην "μεσευρώπη" είναι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού υπό την επικυριαρχία της.Την πολιτική αυτή την εισπράττουν αρνητικά οι χώρες του Νότου της Ευρώπης, όπου αφού της αφαίμαξε οικονομικά με σωρεία δανείων για να αγοράζουν τα προϊόντα της , τώρα επιβάλει στους λαούς τους, αυστηρή λιτότητα, πολιτική η οποία δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα.Την μικρή Ελλάδα ως πρώτη "προβληματική οικονομικά και διοικητικά" χώρα την χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωο για να συμμορφωθούν όσοι "κακοί μαθητές" θα προσπαθούσαν να την ακολουθήσουν.Μα τι ελευθερία έχουν τα έθνη όταν δεν υπάρχει ισότητα επί της ουσίας παρά μόνο στους τύπους, στην Ευρωπαϊκή ένωση και η πολιτική επιβάλλεται δια της ισχύως από μια μόνο χώρα;Αυτό είναι ελεγχόμενη ελευθερία και δημοκρατία ή καλύτερα μισοδικτατορία με φτιασιδώματα δημοκρατίας.Από το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ¨ "Σκοτεινή ήπειρος" αναδημοσιεύουμε¨"Όσο για τα έθνη πάνω στα οποία κυριαρχούμε είπε ο επιφανής δημοσιογράφος Φρίτσε κατ εντολή του Χίτλερ " η γλώσσα μας θα γίνει πολύ πιο ελεύθερη και ψυχρή.Δεν θα τίθεται βέβαια ζήτημα κάποιο τιποτένιο κρατίδιο να παρεμποδίζει την Ευρωπαϊκή ειρήνη με ειδικά αιτήματα ή ειδικές απαιτήσεις- σε τέτοια περίπτωση θα του υπενθυμίζεται πολύ κοφτά ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στην Ευρώπη." " Αυτό το τραχύ όραμα αντανακλούσε τις ναζιστικές επικρίσεις της εποχής ενάντια στο φιλελεύθερο διεθνές δίκαιο." Βέβαια στην εποχή μας άλλαξε η φρασεολογία της Γερμανίας ,της κυρίας Άγκελα Μέρκελ όπου με ευγενικό τρόπο λέει ότι¨" η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" αλλά κάτι από το παρελθόν δεν σας θυμίζει;
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Κουλτούρα να φύγουμε" {Χάρυ Κλιν}

Υπάρχουν άκρα και συναντώνται."Όταν τα άκρα συναντώνται βγάζουν φωτιές και πυροδοτούν την δημοκρατική ομαλότητα.Μπορεί να υπάρχουν και ακροαριστερά άκρα, μα η ακροδεξιά της "ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΉΣ" διαθέτει βαρύ πυροβολικό με τα "τάγματα εφόδου." Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σαμαράς,είναι ακραίος με μεταμφίεση και "σπρώχνει" τεχνητά  στα άκρα τον ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί στα μάτια της κοινής γνώμης ως "ΚΕΝΤΡΩΟΣ. " Αλλά του ίδιου κλίματος είναι και οι σύμβουλοι του όπου ομού αυταρχικά και με τη στήριξη του προέδρου του μικρού πλέον ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου,κυβερνούν τη χώρα. Ο Μπαλτάκος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αμφότεροι και μη εξαιρετέοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, κι ο παλιός πρώην Κνίτης Χρύσανθος Λαζαρίδης προφανώς είναι κεντρώοι. Ας γελάσω. Αιδώς Αργείοι?

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ "ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Και συ λαέ βασανισμένε
μην ξεχνάς τον φασισμό."
Σύμφωνα με τις τελευταίες{χθεσινές} ειδήσεις ομάδα εφέδρων αξιωματικών με προκήρυξη στο διαδίκτυο, ζήτησε την παραίτηση των εκπροσώπων των θεσμών όπως ο πρόεδρος της δημοκρατίας την διάλυση της βουλής και την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό.
Οι ανιστόρητοι αυτοί ηλίθιοι δεν γνωρίζουν ότι η χούντα προκάλεσε τον διαμελισμό της Κύπρου από την Τουρκία το 1974;Ότι η φίμωση της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών το 1967 οδήγησε τους αντιφρονούντες σε εξορίες σε δολοφονίες σε βασανιστήρια;Ότι τίποτα καλό προς το λαό δεν έχει προσφέρει μακροπρόθεσμα κανένα δικτατορικό καθεστώς παρά μόνο όλεθρο και καταστροφή;Ότι ο ναζισμός και ο φασισμός του μεσοπολέμου προξένησε τον θρήνο και την καταστροφή της Ευρώπης με σχεδόν 50 εκατ. νεκρούς και τραυματίες.Προφανώς οι φιλελεύθερες δημοκρατίες ούτε τα λαϊκά προβλήματα έχουν λύσει με μαγικό τρόπο, ούτε έχουν αποτρέψει τις οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού.Γιατί είναι συστήματα ταξικά κοινωνικής αδικίας και εκμετάλλευσης. Έχουν κενά και ατέλειες αλλά σας δίνουν και ευκαιρίες να αγωνιστείτε συλλογικά μέσα από τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα, ως ελεύθεροι πολίτες για την βελτίωση των όρων της βίωσης.
Η κακοδιαχείριση από το πολιτικό κατεστημένο το πελατειακό κράτος, η υπερχρέωση της χώρας, η μη είσπραξη φόρων από τους έχοντες και κατέχοντες, δεν ενοχοποιεί το ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα αλλά τους λαούς που ψηφίζουν ανάξιους ηγέτες να τους υπηρετήσουν."Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και δια τον λαόν".Είναι οι αρχές του "κοινωνικού συμβολαίου" των φιλελεύθερων Συνταγμάτων μετά την Γαλλική επανάσταση του 1789.Οι δικτατορίσκοι ασπάζονται το ολοκληρωτικό κράτος και την ενός ανδρός αρχή.Ένα πράγμα πρέπει να κάνουν οι δημοκρατικοί πολίτες.Να μουτζώνουν κάθε σκέψη για δημοκρατική εκτροπή.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ

Τα όνειρα μου εμπεριέχουν ουτοπία.
Χωρίς πολλές δόσεις ουτοπίας,
ο κόσμος μου θα γινόταν δυσβάσταχτος.
Κι αν δεν βγουν τα όνειρα αληθινά. 
Θα λέω πειστικά στον εαυτόν μου
ότι 
πολύ προσπάθησα, μάτωσα και πόνεσα.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

"Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη Fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσιο) που ονομάζονταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ».
Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασίστες της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης
Όταν ο σύγχρονος άνθρωπος ακούει ή γράφει για φασισμό ή ναζισμό τι καταλαβαίνει; Ότι ο"φασισμός" και "ο ναζισμός" έχει την έννοια των ολοκληρωτικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν την Ευρώπη τον 20 {ΕΙΚΟΣΤΌ} αιώνα. Η φασιστική ισχύ δια της ενώσεως, στην αρχαία Ρώμη σήμαινε δύναμη και εξουσία, και κάποιον τον προδιαθέτει αρνητικά. Υπάρχει επίσης η σοσιαλιστική αλληλεγγύη, και το μοίρασμα του κόσμου.Υπάρχει ακόμη και η φιλελεύθερη σκέψη που βασίζεται στην αυτενέργεια, και στην ελεύθερη, ατομική πρωτοβουλία.
ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ

Με αυτό το φίλο δεν ταιριάζανε
τα χνώτα μας. 
Μια ημέρα του την έκανα
κοπάνα.
Γιατί έτσι γίνεται στη 
πραγματική ζωή
τη διπρόσωπη και λαοπλάνα.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι
του γούστου μας.
Ούτε έχουν τα δικά μας
τα βιώματα.
Γιατί δεν έχουν ανέβει
στα δικά μας ικριώματα.
Καλύτερη είναι η μοναξιά.
Καμιά φορά και η σιωπή
Όταν δεν έχεις
με τον άλλο τι να πεις.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ...ΞΕΡΕΙ

Μη γράφεις στίχους
ποιητή για τη "συντέλεια".
Γιατί η ζωή η... πόρνη
δεν είναι ...τέλεια.
Ας φάμε σήμερα ας πιούμε
ας τραγουδήσουμε.

Αύριο κανείς δεν ξέρει
που θα καταντήσουμε.
Ζήσε καλέ μου ζήσε
τη στιγμή.
Διασκέδασε λιγάκι.
Μην αυτοκτονήσεις
σαν... τον Καρυωτάκη.

Ένα πρωί του Αυγούστου
στης Πρέβεζας τ`αυλάκι.
Ζήσε καλέ μου ζήσε .
Μη σκέφτεσαι "συντέλεια".
Κανένα τραίνο
δεν θα γκρεμιστεί .
Κανένας φούρνος
δεν θα πέσει να σε σκεπάσει.
Αν μέσα σου το χαλασμό
δεν φέρνεις και η συντέλεια
είσαι εσύ.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΠΟΣ... ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ

Ευτύχησα στη ζωή μου
να αποκτήσω 
οικογένεια.
Τρία παιδιά μεγάλωσα.
Τι όμορφα
κορίτσια!! 
Σ`εμένα έμοιασαν
σε όλα.

Γιατί είχα γυναίκα
βράχο ηθικής
και χαμηλοβλεπούσα.
Τους ξένους δεν τους κοίταζε
όσο κι αν τις γελούσαν.

Οι καλές μου κοπελάρες
όταν μεγάλωσαν
έγιναν κουκλάρες.
Δεν ήμουν αγενής
στην οικογένεια, αλλά
συγκαταβατικός
κι όλο
ευγένεια.

Δημοκράτης ήμουν σόλες
τις αποφάσεις.
Αρκεί να περνούσαν
οι δικές μου οι προτάσεις.
Τώρα που άσπρισαν
τα μαλλιά μου.
Απόκτησα δύο μικρά εγγόνια.
Ας ζούσα λίγο ακόμη.
Έστω και ..αιώνια.
Αχ! Ήταν για εμέ?
Μεγάλη ευτυχία!

Προσωπική περίπτωση
που
δεν μοιράζεται
στα δύο, ή στα τρία.
Είναι πανέμορφα τα μικρά
τα εγγονάκια.
Εμένα έμοιασαν κι αυτά
τα.... τυχερά παιδάκια.

Αυτά τα ολίγα είχα να σας πω.
Για την ασήμαντη αφεντιά μου.
Πως γράφω στίχους τακτικά.
Για να καλύψω τα κενά μου.
Σε στιγμή που είχα κέφι.
Το σκάρωσα κι αυτό.
Με σκοπό σατυρικό.
Με χιούμορ.
Και αυτοσαρκασμό.
Και ελπίζω να γελάσει.
Τα χείλη σας λιγάκι.
Να φύγει από μέσα σας.
Της ημέρας το ..φαρμάκι.

Υ.Γ
Άνθρωπος είμαι κι εγώ
και τον Παύλο Φύσσα
δεν ξεχνώ.
Που ήταν καλλιτέχνης.
Ράπερ δεξιοτέχνης.

Έχω παιδιά στην ηλικία του.
Και σκέπτομαι τους γονείς του.
Που θρήνησαν αναπάντεχα.
Το ωραίο παλικάρι που
τό`χαν για καμάρι.
Τον δολοφόνησαν οι
φασίστες κάτω στην Αμφιάλη.
Εν κρυπτώ και παραβύστω.
μες στο πνιχτό σκοτάδι.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Εμείς οι Έλληνες είμαστε ατομιστές. Όλοι θέλουμε να γίνουμε πρόεδροι και ηγούμαστε σε συλλόγους σφραγίδες, και αρχηγοί και ιδρύουμε κόμματα μικρής απήχησης ή κόμματα αποκόμματα- σφραγίδες. Η αριστερά δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα γιατί είναι πολυδιασπασμένη.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΤΩΝ.Ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΒΛΑΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΕΛΙΑΣ" ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ. ΜΕΣΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΔΗΜΑΡ και όποιος άλλος θεωρεί εαυτόν κεντροαριστερό , και αριστερό.Το Κ.Κ.Ε βεβαίως δεν το αφορά γιατί έχει αποκλείσει εαυτόν μην και μολυνθεί από "καθεστωτικές" συνεργασίες. Ίσως να περιμένει να έρθει η ώρα ώστε να βοηθήσει το Κ.Κ.Κίνας για να διώξει τις πολυεθνικές που το ίδιο έφερε στην αχανή του χώρα.
Η επαναστατική γυμναστική μπορεί να περιμένει, γιατί είναι η κατάσταση επείγουσα και τα προβλήματα μαζί με αυτούς που υποφέρουν περιμένουν στη γωνία.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Όταν βούλιαξε το πολιτικό σύστημα στην Ιταλία πνιγμένο από την διαφθορά, ξέρετε ποιον ανέδειξε ο Ιταλικός λαός ως ηγέτη του;
ΤΟΝ ΣΥΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Οι λαοί και οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Θυμηθείτε ότι και ο Αδόλφος Χίτλερ με τους Ναζί, ανεδείχθη στη Γερμανική δημοκρατία της Βαϊμάρης, ως Καγκελάριος παίρνοντας {μόλις βέβαια 33%} αλλά ήλθε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Η Δημοκρατία όμως είναι¨ "το καλύτερο από τα πολιτεύματα επειδή δεν έχει εφευρεθεί άλλο καλύτερο." Όπως είπε κάποτε "ο πατέρας της νίκης" Άγγλος πρωθυπουργός σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ας το δεχτούμε λοιπόν, -το μοναδικό δημοκρατικό πολίτευμα της ιστορίας- ύστερα από την αρχαία άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία, και με τα αρνητικά του.
ΤΡΑΧΥΣ ΑΝΗΦΟΡΟΣ

Μου είπαν¨" θα σε πετάξω γυμνό
στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο
για να μάθεις μπάνιο."
Παιδί εγώ ανέστιος και πένης
στη θάλασσα της
ζωής πορεύτηκα.

Το σώμα μου πληγώθηκε.
Η ψυχή μου τραυματίστηκε.
Μα ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα
Να τελειώσω τον δρόμο μου.

Ένας γολγοθάς ,και
τραχύς ανήφορος
είναι ο δρόμος μας όταν¨
Περπατώντας ανιχνεύομαι
τις σκοτεινές γωνιές του κόσμου.
Ο κατήφορος είναι ο εύκολος δρόμος.
Όταν τον ακολουθήσουμε πορευόμαστε
σένα πάτο χωρίς τελειωμό.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η ΣΙΩΠΗ

Η σιωπή είναι 
η καλύτερη απάντηση
στην φλυαρία
της εποχής μας 
και κάθε
εποχής.

Η "σιωπή είναι χρυσός"
και βοηθάει τη σκέψη
την αυτογνωσία
την περισυλλογή.

Δεν έχω ιδέα
πως να δώσω
απαντήσεις
στις χιλιάδες
απορίες σας.

"Ένα γνωρίζω ότι τίποτα
δεν γνωρίζω."
Αν γνώριζα θα έσωνα
τον κόσμο."

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Μετά την πτώση των κρατών του υπαρκτού σοσιαλισμού επιχειρήθηκε από δεξιά και συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης να ταυτιστεί ο κομμουνισμός ή "υπαρκτός σοσιαλισμός" τέλος πάντων, με τον φασισμό και τον ναζισμό.
Αλήθεια είχαν σχέση τα δύο συστήματα;Είχαν συνάφεια οι κοσμοθεωρίες τους; Ουδεμία σχέση και συγγένεια δεν είχαν. Η ναζιστική ήταν μια θεωρία μίσους- ο Θεός να κάνει το γεμάτος μίσος βιβλίο του ΧΙΤΛΕΡ "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" "θεωρία".
Ο σοσιαλισμός βασίστηκε στον μαρξισμό {"Κεφάλαιο" και άλλα κείμενα}επαγγέλθηκε την¨ "κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο" που τόσο συγκίνησε και συνεπήρε τους διανοουμένους, και τις καταπιεσμένες λαϊκές μάζες, και στον Λενινισμό με την θεωρία του για το κράτος {"ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" "Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΣΤΆΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ" "ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ"} και τον ιμπεριαλισμό της εποχής του.Ο ναζισμός προβήκε στον ολοκληρωτισμό στο εσωτερικό του στην εξόντωση των Εβραίων, των τσιγγάνων, και των ατόμων με ειδικές ανάγκες,εν ονόματι μια ανύπαρκτης φυλετικής καθαρότητας, και στην κατάληψη δια πυρός και σιδήρου όλης της Ευρώπης.
Ο "κομμουνισμός" προσπάθησε να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της δουλοπαροικίας και της εξαρτημένης εργασίας σε μια αχανή και καθυστερημένη χώρα.Ατυχώς απέτυχε γιατί η ολική κατάργηση της εκμετάλλευσης της εργασίας ίσως να ήταν μια ουτοπία γιαυτό και μετά 70 χρόνια το σύστημα διαλύθηκε χωρίς αντίσταση. Και οπωσδήποτε γιατί χρησιμοποίησε βίαια μέσα και καταστολή, με ένα μονοκομματικό σύστημα με επικεφαλής το Κ.Κ.Σ.Ε που που είχε στο τιμόνι για πάνω από 30 χρόνια τον" ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ" του κόμματος και της αυτοκρατορίας ΙΩΣΗΦ ΜΠΡΟΖ-{ΣΤΑΛΙΝ}= {Ατσάλι.}Παραθέτω σχετικά κείμενα από το βιβλίο του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ "Σκοτεινή ήπειρος" με την υπόμνηση ότι και οι ιστορικοί ερμηνεύουν τις εποχές και τα γεγονότα και ότι δεν υπάρχουν απόλυτες ιστορικές αλήθειες. " Ο υψηλός βαθμός υποστήριξης προς το Ράϊχ της ειρηνικής περιόδου προκύπτει και με άλλους τρόπους.Φυσικά το ναζιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε το νόμο και την αστυνομία ως κατασταλτικά όργανα για να εκβιάσει την υπακοή των μαζών.Ως το 1939 τα δικαστήρια είχαν εκδώσει πολλές χιλιάδες θανατικές καταδίκες, επομένως η αυστηρότητα του ναζιστικού νόμου, όταν συγκριθεί με τις είκοσι εννέα θανατικές καταδίκες της φασιστικής Ιταλίας, και με τις λιγοστές που εξέδωσαν τα γιαπωνέζικα δικαστήρια, είναι προφανής.Από την άλλη μεριά οι καταναγκαστικές εξουσίες του κράτους στην ναζιστική Γερμανία της ειρηνικής περιόδου, ποτέ δεν υπήρξαν τόσο πρόδηλες όσο στη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Τη δεκαετία του 1930 τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στέγαζαν περίπου 25.000-50.000 χιλιάδες κρατουμένους, ενώ στα γκουλάγκ ήταν εκατομμύρια.Το Τρίτο Ράϊχ δεν χτίστηκε μονάχα πάνω στη καταστολή ούτε ήταν αυτή η μόνη λειτουργία του νομικού συστήματος. Η πλειοψηφία του Γερμανικού πληθυσμού δεν ψήφισε τον Χίτλερ μα ούτε και του αντιστάθηκε.Οι άνθρωποι αποδέχτηκαν τη νέα κατάσταση πραγμάτων και το καθεστώς έγινε μέρος της κανονικής ζωής.
Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα μονοκομματικά κράτη της Ευρώπης-τη ναζιστική Γερμανία και τη Σοβιετική Ρωσία-ήταν περισσότερες από τις ομοιότητες τους."

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Ο σκληρός φονιάς
ήταν πρωτοπαλίκαρο.

Φουσκωτός νταής, 
με τατουάζ
στα μπράτσα 
και αλίμονο. 

Όποιος τον προκαλούσε.
τον μάτωνε αμέσως
χωρίς δισταγμό.
Μέχρι να πείτε κύμινο.

Εκείνο το μελαγχολικό.
Λίγο και σκοτεινό πρωινό.
Πήρε
την εντολή .
Να κόψει τη χολή.

Με τρις μαχαιριές στο στήθος
κτύπησε αναίτια τον Παύλο.
Ένα αθώο
νέο παιδί τραγουδισταρά
χιπ χοπ με ήθος.

Γιατί βρε φονιά έφαγες
το παιδί σαν νάτανε
του δρόμου ένα
αδέσποτο σκυλί;

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Στον Ράπερ αγωνιστή Παύλο Φύσσα. 

Ήταν πρωί Σεπτέμβρη κοντεύαν 
ξημερώματα.
Το φθινόπωρο μύριζε υγρασία
και αρώματα.

Ο έρωτας καλούσε από
τα μπαλκόνια.
Οι όμορφες κόρες δροσερές
και τρυφερές υποσχόταν
του κόσμου τις χαρές.

Την ώρα εκείνη διάβαινε
γελώντας ο νεαρός.
Μα ο χάρος είχε άλλο σκοπό
και έστησε αξημέρωτα χορό.
Κάλεσε τους φασίστες
ένα μάτσο αλήτες.

Με ρόπαλα στα χέρια
με ακόντια μαχαίρια.
Άρχισαν να χορεύουν
γύρω από το παλικάρι.
Μέχρι νάρθει ο χάρος
τη ψυχή του να του πάρει.

Δάκρυσε η μανούλα του
θρηνώντας μες στο σπίτι.
Αποχαιρετώντας
το αγαπημένο της σπουργίτι.
Μαύρισε ο ουρανός πριν ακόμη
ξημερώσει.
Τον σκοτείνιασαν οι φασίστες .
Ντυμένοι στα μαύρα,σαν χάροι
ψυχοβγάλτες και αλήτες.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΧΑΝΙΑ -ΚΡΗΤΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Πρωτοφανή γεγονότα διαδραματίζονται στην φιλελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.Εικόνες δημοκρατίας της Βαϊμάρης και ναζιστικής Γερμανίας του μεσοπολέμου αναβιώνουν στην διχασμένη πτωχευμένη και αποικία χρέους Ελλάδα.Και η ηττημένη Γερμανία χρωστούσε τότε υπέρογκα ποσά και οι νικητές της τα απαιτούσαν ακόμη και με στρατό κατοχής.
Τώρα εμάς, μας απειλούν "οι σύμμαχοι και φίλοι" ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΏΝ ΟΙΚΩΝ, να¨ "τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας" που είναι θηλιά στο λαιμό μας.
Μέσα σε αυτό το χάος αναδύθηκε το νεοναζιστικό μόρφωμα της "Χ.Α."
Κομματικός στρατός και "τάγματα εφόδου" δεν υπήρξαν παρά μόνο στη Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα τα γερμανοντυμένα "τάγματα ασφαλείας." Εγκληματική οργάνωση όπως η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" η οποία έχει ενδυθεί την ενδυμασία "νόμιμου" κοινοβουλευτικού κόμματος δρα ανενόχλητη στην Ελλάδα.
χτυπά και τραυματίζει μετανάστες, σπάει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών
χορηγεί συσσίτια¨"μόνο για έλληνες" σπέρνοντας το μίσος τον όλεθρο και την καταστροφή.Και το χειρότερο έχει την υποστήριξη μερίδας του ελληνικού λαού που εξαιτίας της κρίσης του συστήματος έχει βγάλει το ρατσιστή από μέσα του.
Η θρυαλίδα που άναψε περαιτέρω φωτιά είναι η εντολή από τη τοπική οργάνωση, να δολοφονηθεί ο αντιφρονών προς την ιδεολογία της "Χ.Α"νεαρός αριστερός ράπερ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ.
Επιτέλους η κυβέρνηση που καιροσκοπούσε για ψηφοθηρικούς λόγους καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ως "ακραίο κόμμα
υπό την πίεση της κοινής γνώμης παραδίδει δια του υπουργού Π.Π 32 δικογραφίες για την "Χ.Α" στην δικαιοσύνη {εισαγγελία του Αρείου Πάγου} προς διερεύνηση και περαιτέρω αξιοποίηση.
"Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία «διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.
Κατά τη διαδικασία κοινωνικοποίησης, οι δύο διαστάσεις του μίσους χαλιναγωγούνται σε σημαντικό βαθμό, τουλάχιστον όσον αφορά τις πιο δραματικές εκδηλώσεις τους. Εν μέρει αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μόνιμου αντιπερισπασμού που ασκείται στην καταστροφική τάση από τους «εποικοδομητικούς» κοινωνικούς σκοπούς - την εκμετάλλευση της φύσης, τον συναγωνισμό διαφόρων ειδών (τις «ειρηνικές» αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, τον οικονομικό ή πολιτικό ανταγωνισμό, κτλ). Όλες αυτές οι διέξοδοι κατευθύνουν ένα μέρος του μίσους και της «διαθέσιμης» καταστροφικής ενέργειας, αλλά όχι το σύνολο τους.
{ Κορνήλιος Καστοριάδης}
" H καταδίκη ως ηθικών αυτουργών των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης θα έχει παρεπόμενη ποινή και την αφαίρεση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και φυσικά την αποβολή τους από τη Βουλή. Για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται καμιά νέα νομοθεσία. Εχουν εξιχνιαστεί ήδη σειρά κακουργηματικών πράξεων των στελεχών της οργάνωσης, και πολλές υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει μέχρι και το ανώτατο δικαστήριο, ενώ άλλες διώξεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο ακροατήριο. Ολες αυτές οι δικογραφίες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τον χαρακτήρα της οργάνωσης, την αυστηρά ιεραρχική (στρατιωτική) δομή της και την ευθύνη της ηγεσίας για τη δράση της «Φάλαγγας», δηλαδή των χρυσαυγίτικων Ταγμάτων Εφόδου. Αν μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί εναντίον της οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μόνο που μέχρι σήμερα κανείς δεν αποφάσισε να θέσει αυτές τις διατάξεις σε εφαρμογή. Είναι καιρός".

ΠΗΓΗ "Εφημερίδα των Συντακτών"

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ

Ήρθαν σαν φίλοι ντυμένοι οι εχθροί.
Και μεις νομίζαμε ότι κρατούσαν
δώρα αλληλεγγύης και φιλίας.
Ανοίξαμε την αγκαλιά μας 
και τους υποδεχτήκαμε 
με αγάπη.

Στα σπίτια μας τους βάλαμε
και γευμάτισαν μαζί μας.
Όταν τελείωσε το γεύμα
με μια απότομη κίνηση
έβγαλαν τις μάσκες.
Πήραν από τις θήκες τους
τα μαχαίρια οι εχθροί μας
και μας χτύπησαν κατάστηθα.

Τι κρίμα να μη καταλάβουμε
ότι φορούσαν προσωπεία!!
Όταν το αντιληφθήκαμε ήμασταν
πλέον πεσμένοι νεκροί στο πάτωμα.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ