ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΕΣ Άργησα με καθυστέρηση 15 μηνών να διαβάσω το δοκίμιο του Μάκη Καραγιάννη στην «Πολιτική Επιθεώρηση.»
Συμφωνώ με πολλές από τις επισημάνσεις του. Έχει όμως όλο το δίκιο με το μέρος του ο Τάσος Αναστασόπουλος. Ότι οι στρατηγικές επιλογές των Ελληνικών ελίτ που μας έβαλαν στην ΟΝΕ και χάσαμε το εκδοτικό προνόμιο οδήγησε το κράτος στην χρεοκοπία. Αλλά πάλι διερωτώμαι; Ήταν ανάγκη οι κυβερνήσεις να δανείζονται σαν αφηνιασμένες; Δεν όφειλαν να βάλουν ένα φρένο στην άφρονα πολιτική του υπερδανεισμού, και να στηρίξουν την ανασυγκρότηση της χώρας;
Το νόμισμα δεν είναι φετίχ αλλά εργαλείο πολιτικής. Ο υπερδανεισμός σκλαβώνει στους δανειστές τις νέες γενιές. Ποιον συμφέρει ο συνεχής δανεισμός εκτός αυτούς που έχουν το κεφάλαιο και δανείζουν ντόπιους και ξένους; Να μην λησμονούμε επίσης ότι την κρίση του συστήματος την φορτώνουν στους μη έχοντες και μη κατέχοντες, βγάζοντας οι τραπεζίτες την ουρά τους απέξω και συνεχίζοντας την ίδια πολιτική. Στην Ελλάδα συναινεί και η "ΔΗΜΑΡ."
Η προσχώρηση της «ΔΗΜΑΡ» στον νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία θα την σβήσει από τον πολιτικό χάρτη.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου