Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΔΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ;
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ,επιχειρηματικές δυνάμεις της Ε.Ε και ιδιαίτερα η ισχυρή ενωμένη Γερμανία με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της, φέρνει στην επιφάνεια μια ξεχασμένη και καταδικασμένη για τα ειδεχθή εγκλήματα της ιδεολογία ως ψευδεπίγραφο αντίπαλο δέος του άγριου καπιταλισμού . Την φασιστική, αυταρχική, ρατσιστική και λαϊκίστικη, ακροδεξιά.
Τα ίδια μεγάλα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις των μεγάλων δυνάμεων έφεραν τον Αδόλφο Χίτλερ στην εξουσία στο μεσοπόλεμο και διέλυσαν την δημοκρατία της Βαϊμάρης.
Τώρα η Γερμανία μην μαθαίνοντας από την ιστορία της, αντίθετα από την γνώμη του διάσημου Αμερικανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ που γράφει σε άρθρα του στους "N.Y times"ότι: "Η ιστορία της Ευρώπης είναι σύμμαχος των λαών" -που κυριαρχεί στην Ευρώπη με τους συμμάχους της, σπρώχνει την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ και την ένωση, για να επιβάλλει πειθαρχεία στους "απείθαρχους λαούς του Νότου" αλλά και του Βορρά, που πλήττονται από αυτήν πολιτική. Η Γερμανία ήταν αυτή που έβγαλε τα Ελληνικά βάρη των χρεών από τις Γερμανογαλλικές τράπεζες, όπου έδιναν δάνεια σε μια αφερέγγυα χώρα, και τα φόρτωσε στους λαούς της Ευρώπης.
Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη,έχασαν τον προσανατολισμό τους και συμμάχησαν με την νεοφιλελεύθερη δεξιά.
Τα απολιθωμένα κομμουνιστικά κόμματα μετά την πτώση του προτύπου τους, δεν έχουν καθόλου λαϊκή απήχηση και εκλογική πελατεία.
Τώρα έχει η σειρά η ριζοσπαστική ανανεωτική αριστερά μαζί με τα κοινωνικά κινήματα και την οικολογία να χαράξει τον δρόμο του μέλλοντος ενάντια στις συμπληγάδες του άγριου καπιταλισμού.
Θα μπορέσει να το κάνει για να μην επαναληφθεί η ιστορία έστω και "ως φάρσα" κατά Καρλ Μαρξ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου