Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Η αυτοδιοίκηση είναι ετεροδιοίκηση.Εξαρτάται από την Κεντρική εξουσία όπου εισπράττει το μέγιστο των εσόδων. Θα ήταν αυτοδιοίκηση εάν είχε την θεσμική δυνατότητα να είναι εντός των ορίων της αυτοκυβερνούμενη με δημοτικό αυτόνομο προϋπολογισμό, και με δημοτικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό όπου θα απέδιδε μέρος των εσόδων στο κράτος. Έτσι γίνεται σε ορισμένες προχωρημένες αυτοδιοικητικά Ευρωπαϊκές χώρες.Τώρα η λεγόμενη τοπική "αυτοδιοίκηση" εξαρτάται από την Κεντρική κυβέρνηση όπου της μεταβιβάζει τις δικές της πολιτικές.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Προσωπικές φιλοδοξίες κι όχι ανυπέρβλητες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές οδήγησαν τις παρατάξεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ -ΔΗΜΑΡ να έχουν από δύο υποψηφίους Δημάρχους.Στον χώρο της Ν.Δ υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι οι κ.κ. Αρης Παπαδογιάννης και Γ.Τσαπάκος.
Στον χώρο της Αριστεράς υποψήφιοι είναι ο κ. Τάσος Βάμβουκας και εκείνος που θα εκλεγεί από την πρωτοβουλία πολιτών την Δευτέρα 17-2-2014. Στον πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ παραμένει υποψήφιος ο νυν Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης ενώ από το Κ.Κ.Ε θα είναι υποψήφιος ο μονίμως υποψήφιος Δήμαρχος από το 1998 κ. Νίκος Παπαντωνάκης.
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Όποιος κι αν εκλεγεί Δήμαρχος στα Χανιά όπως και σε όλους τους Δήμους της χώρας θα είναι σε μια εποχή ισχνών αγελάδων λόγω της πτωχυμένης Ελλάδος των δανειακών συμβάσεων και των συνακόλουθων μνημονίων.Δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες κουτσουρεύονται όταν ο απλός κόσμος υποφέρει από φτώχεια ανεργία ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, κι έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Πως θα μπορέσει ο Δήμος να εφαρμόσει κοινωνικές πολιτικές; Η τρόικα του έχει επιβάλλει απολύσεις υπαλλήλων και λιτότητα!! Για λογαριασμό βεβαίως, του Διεθνούς και Ελληνικού αδηφάγου καπιταλισμού; Καθώς και του χρηματοπιστωτικού και μονοπωλιακού κεφαλαίου,που ουσιαστικά έχει την πολιτική εξουσία και στην πολύπαθη χώρα μας!!
Μόνο αν ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές από τις δυνάμεις της Αριστεράς θα μπορέσουν να αλλάξουν πολιτικές και οι Δήμοι.Για το λόγο αυτό πάντα οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Ασχέτως αν όλοι οι υποψήφιοι καμώνονται πως είναι ουδέτεροι από τα κόμματα προς άγραν νέων ψηφοφόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου