Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Σε πλανητικό επίπεδο έχουν εκλείψει οι δικτατορίες. Η βία των δικτατόρων με τα τανκς και τα κανόνια δεν φαίνονται στον ορίζοντα.Οι ιμπεριαλιστές διαφυλάττουν τα συμφέροντα τους μέσω των κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων και των διεφθαρμένων αχυρανθρώπων τους. Των "αυτοφαράκηδων" όπως θα έλεγε με τη χαρακτηριστική του αργκώ ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Το μεγάλο κεφάλαιο είναι κυρίαρχο και με τη δύναμη του δημιουργεί τεράστιες οικονομικές ανισότητες, δυστυχία στο πλατύ κοινό, ανασφάλεια, ανεργία και αυτοκτονίες.Πρωταγωνιστές είναι οι πολυεθνικές, οι τράπεζες με τα γκόλντεν μπόϋς, ο χρηματοπιστωτικός τομέας με τα χρηματιστήρια, και τον καπιταλισμό καζίνο.
Στο σύστημα υπάρχει¨
Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κι η δημιουργία υπεραξίας, από την πώληση της εργατικής δύναμης.
Η καταναλωτική κοινωνία της αφθονίας με πλήθος προϊόντων στις βιτρίνες που δελεάζουν το πελάτη -πελάτισσα να "ικανοποιήσει" όλες του τις επιθυμίες.
Η διαφήμιση που διεισδύει στον ανθρώπινο εγκέφαλο για να του περάσει τη προπαγάνδα του μοναχικού εμπορεύματος που τον περιμένει στολισμένο στην αστραφτερή βιτρίνα.
Σύμμαχος του καπιταλισμού είναι¨
Η απληστία του ανθρώπου και οι ατελείωτες επιθυμίες του.
Λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένοι που ονειρεύονται την ισότητα τη κοινωνική δικαιοσύνη και ακόμη λιγότεροι, τις λιτές σπαρτιάτικες, ή ακόμη τις πρωτοχριστιανικές κομμουνιστικές κοινωνίες με τις "αγάπες" όπου όλα τα αγαθά ήταν κοινό κτήμα.
Σύμμαχος του συστήματος¨
Η έλξη που προκαλεί στον φτωχό άνθρωπο ο πλούτος είναι ισχυρή και μεγάλη, και το όνειρο του είναι να γίνει μια ημέρα πλούσιος σαν τον τάδε, με την πολυτελή βίλα, με πισίνα και το πανάκριβο αυτοκίνητο.
Το κέντρισμα των επιθυμιών από τον καπιταλισμό είναι ένας λόγος που κρατά το σύστημα ζωντανό στα μάτια του ανθρώπου που έχει μεταμορφωθεί από τους καπιταλιστές σε ανικανοποίητο βυζανιάρικο βρέφος, και σε άνθρωπο καταναλωτή που όλος του ο βίος στρέφεται γύρω από την άσκοπη και χωρίς νόημα κατανάλωση της ύπαρξης.
Το σύστημα κρατά τις άμυνες του με τις φυλακές, τα ψυχιατρεία και τα κατασταλτικά ψυχοφάρμακα σε κάθε οικογένεια.
Σύμμαχος είναι¨
Τα μέσα "ενημέρωσης" και προπαγάνδας όπου ανήκουν σε πανίσχυρους οικονομικούς ομίλους και είναι σήμερα τα σύγχρονα τανκς του συστήματος που κατευθύνουν την κοινή γνώμη στο "σωστό δρόμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου