Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΗΘΕΛΑΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες η Ρωσία, και οι ηγέτες των ΗΠΑ ήθελαν να βοηθήσουν πραγματικά να λυθεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μπορούσαν να το κάνουν.
Δεν το έκαναν αν δεν τον προκάλεσαν κιόλας στηρίζοντας αρχικά τους τζιχαντιστές οι μεν, τον Άσαντ η Ρωσία, όπως παλιότερα είχαν στηρίξει οι δυτικοί τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν.
Ο εμφύλιος συνεχίζεται και οι τζιχαντιστές χειρότεροι και από άγρια θηρία κόβουν κεφάλια σε δημόσια θέα, και κατακρημνίζουν κάθε μη αρεστό στην μίζερη θρησκευτική αισθητική τους αρχαιολογικό μνημείο.
Οι Σύροι πανικόβλητοι για την αφαίρεση της ζωής τους με βίαιο τρόπο εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες "συν γυκαικοίς και τέκνοις."
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι κατοικούν σε σκηνές σαν ανθρώπινα ράκη μακριά από τον πολιτισμό στην Τουρκία, στο Λίβανο, και στην Ιορδανία.
Χιλιάδες από τους κατατρεγμένους πρόσφυγες προσπαθούν με όλα τα μέσα κινδυνεύοντας τη ζωή τους, με καθημερινούς πνιγμούς στο θαλάσσιο τους πέρασμα, σαν άλλοι Οδυσείς της αρχαιότητας προσπαθούν να βρουν την Ιθάκη τους σε κάποια ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα.
Οι ισχυροί της γης μπορούσαν μέσω του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ να σταματήσουν το πόλεμο πριν δημιουργηθεί πανικός και η έξοδος των προσφύγων.
Αντίθετα συνέχισαν να πωλούν όπλα όπως συνήθως σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές."Μπίζνες αζ γιούσαλ", "ο θάνατος σου η ζωή μου", "ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος." Διαλέξτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε για τις μεγάλες δυνάμεις που λειτουργούσαν πάντα και εξακολουθούν να λειτουργούν με το δόγμα¨ "διαίρει και βασίλευε."
Διαβάζω αναλύσεις για διαμελισμό της Συρίας και μοίρασμα στις σφαίρες επιρροής των ισχυρών.
Για τα εκατομμύρια τους πρόσφυγες θα ενδιαφερθούν; Αστείο πράγμα και ανάγνωσμα για τους αφελείς ρομαντικούς.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λαών ότι είναι πονόψυχοι και φροντίζουν τους πρόσφυγες που αυτοί με τη πολιτική τους εκτόπισαν θα δώσουν κάποια ψίχουλα από τα ματωμένα κέρδη των εταιριών τους, και θα δεχτούν τα κράτη ισομερώς, κάποιες χιλιάδες στο Ευρωπαϊκό έδαφος να αντικαταστήσουν τα φτηνά εργατικά χέρια που λείπουν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σαν άλλος χαμαιλέων συντάσσεται με τους Ευρωπαίους ηγέτες, και δηλώνει κι αυτός¨ "την αλληλεγγύη της Ε.Ε." Είναι λίγο διάστημα στην εξουσία -από τον Ιανουάριο- όμως τα κατάφερε ο Αλέξης στη δεξιά στροφή του και με "αριστερό" προσωπείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου