Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΙΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι δυτικές κοινωνίες της σκέψης και του ορθολογισμού περνούν κρίση θεσμών και αξιών.Ο δρόμος που βαδίζουν είναι αλυσιτελής και αδιέξοδος. Προκαλεί πολύ πόνο σε πολλές κατηγορίες ανθρώπων στο εσωτερικό, και μαζικές καταστροφές στους φτωχότερους λαούς εξαιτίας της καταλήστευσης των πηγών του πλούτου τους. Οι δυτικοί {Αμερικανοί} και οι σύμμαχοι τους, επενέβησαν δύο φορές και διέλυσαν το Ιράκ, και με την πολιτική τους φούντωσαν τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και ξεσπίτωσαν 4 εκατομμύρια ψυχές.Διότι οι δυτικές κοινωνίες είναι βαθιά ταξικές και κοινωνικά άδικες. Το 20% των πολιτών νέμεται το 80% του Α.Ε.Π Διότι "ο τρίτος κόσμος" που κατοικεί στην καρδιά του πρώτου κόσμου συνεχώς διευρύνεται.
Το σύστημα έχασε περαιτέρω την ισορροπία του μετά την πτώση του "υπαρκτού σοσιαλισμού".
Ο καπιταλισμός χωρίς ισχυρό αντίπαλο πλέον, τρώει τις σάρκες των λαών και αυτοκαταστρέφεται.
Ο δυτικός άνθρωπος στον καπιταλισμό έχει αντικαταστήσει την αγάπη για τον συνάνθρωπο του {τις άϋλες αξίες} με την αγάπη για το χρήμα και τις υλικές αξίες.
Στις δυτικές κοινωνίες ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται όπως η αξία του ανταλλακτικού εμπορεύματος.
Τον πετούν σαν απόρριμμα όταν δεν έχει πια χρηστική αξία.
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί κατάκτησαν μεταπολεμικά το κράτος κοινωνικής προστασίας, και σήμερα οι καπιταλιστές προσπαθούν να το πάρουν πίσω από τους λαούς με τεμαχισμό, για να μην έχουν πολλές αντιδράσεις.
Η οικονομική κρίση που σπρώχνει σε νέα φτώχεια και υψηλή ανεργία μεγάλο μέρος του πληθυσμού που προσδοκά απελπισμένα,στην φιλανθρωπία και "στην καλοσύνη των ξένων", δείχνει με ανάγλυφο τρόπο, τον λάθος δρόμο των δυτικών κοινωνιών που δεν διορθώνουν ένα σύστημα που θεριεύει επειδή βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και στην λατρεία των αριθμών και του ψυχρού χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου