Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΒΟΥΛΗ 
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν»
«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε» 
---------------------------------------------------------------------------
Η βουλευτική θητεία , τα υπουργεία, και ο πρωθυπουργικός θώκος είναι ένας ρόλος στο απέραντο σανίδι του θεάτρου που λέγεται ζωή.
Ένας ρόλος βεβαίως που δεν έχει σχέσει με το πραγματικό θέατρο όπου οι υποψήφιοι υποκριτές , {ηθοποιοί} εκπαιδεύονται στις δραματικές σχολές.
Τα κόμματα και οι πολιτικοί εκπαιδεύονται στις πλάτες των λαών και τα λάθη και τις παραλείψεις τους τις χρεώνονται οι λαοί.
Οι πολιτικοί είτε αναβαθμίζονται και ξαναεκλέγονται όπου "καθαρίζονται" τα λάθη και οι παραλείψεις τους, που μπορεί να έχουν τραγικές για τους λαούς συνέπειες. Είτε παραμένουν εκτός πολιτικής "ελέω λαού" που στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες {όπου ορισμένοι φιλόσοφοι όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης τις ονομάζουν "φιλελεύθερες ολιγαρχίες"} είναι κυρίαρχος. 
Εν μέσω της τραγικότητας της Ελληνικής οικονομίας ειδικά από το 2010 και εντεύθεν, την μερική κατάργηση άρθρων του συντάγματος "περί εθνικής κυριαρχίας" υποχείριοι των ξένων μεγάλων τραπεζών, των συγκροτημάτων τύπου και των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών¨ "Ημείς άδωμεν."
Στην βουλή ακόμη μια φορά παίχτηκε το θέατρο του παραλόγου.
Οι οπαδοί των πολιτικών "ομάδων" χειροκρότησαν την "ομάδα" τους
και η παράσταση έλαβε τέλος.
"Κι ενώ εις την οδόν ουδέν ακούουν οι λαοί τη βοή των επερχομένων γεγονότων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου