Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Σαλαφισμός αποτελεί ένα εξαιρετικά συντηριτικό μεταρρυθμιστικό κίνημα στο σουνιτικό Ισλάμ."
----------------------------------------------------------------------------
Ο Ουαχαμπισμός (αραβικά: وهابية, Wahhābiya) αποτελεί θρησκευτικό κίνημα ή κλάδο του σουνιτικού Ισλάμ. Έχει περιγραφεί ποικιλοτρόπως ως υπερσυντηριτικό, φονταμενταλιστικό,πουριτανικό, ισλαμικό μεταρυθμιστικό κίνημα.
{Βικηπαίδεια}
------------------------------------------------------------
Στα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού οι φανατικοί χριστιανοί κατέστρεψαν τα αρχαία ελληνικά αγάλματα ως "ειδωλολατρικά" και τα αντικατέστησαν με την λατρεία των εικόνων.
Στην Αίγυπτο ζηλωτές χριστιανοί εκτέλεσαν την φιλόσοφο Υπατία.
Όταν οι θρησκείες ερμηνεύονται με φανατισμό καταντούν όργανο φανατικών και δολοφόνων.
Τα δόγματα των θρησκειών βάζουν -έβαζε στον μεσαίωνα ο χριστιανισμός στην δυτική Ευρώπη- φραγμούς στις επιστημονικές εξελίξεις και στην πρόοδο των κοινωνιών.
Σύμφωνα με ιστορικούς η μεταρρύθμιση του Λούθηρου, Καλβίνου κ.λ.π {μεταρρύθμιση των διαμαρτυρομένων, ή προτεσταντών} έδωσε ώθηση στον ευρωπαϊκό διαφωτισμό.
Ο δογματικός χριστιανισμός δια των εκπροσώπων του αρχιερέων Παπών και καρδιναλίων, "αντιπροσώπων του Θεού" είναι εκείνος που έκαιγε ή φυλάκιζε τους χριστιανούς στο μεσαίωνα στην Ευρώπη.
Στην καθολική Ισπανία για μη λερώσουν οι αρχιερείς τα χέρια τους σύμφωνα με τον Δρ. Δημ. Δάουλα στον εξάτομο έργο του¨ "η ιστορία του σοσιαλισμού και των κοινωνικών αγώνων"ανέθεταν αυτά τα καθήκοντα "στον ισπανό βασιλιά και τους δημίους του."
Με την αναγέννηση τον διαφωτισμό και τις επαναστάσεις απελευθερώθηκε ο δυτικός κόσμος από την τυρρανία της θρησκείας.
Στον σύγχρονο κόσμο όμως οι "χριστιανικές" χώρες με τον επιθετικό καπιταλισμό τους επιτίθενται βομβαρδίζουν ληστεύουν και διαλύουν πετραιλαιοπαραγωγικές ισλαμικές χώρες.
Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ ανάβει την σπίθα που καίει στα στήθη των φανατικών μουσουλμάνων αλλά και η περιθωριοποίηση των φτωχών μουσουλμάνων και χριστιανών στις χώρες του πρώτου κόσμου, πυροδοτεί το φυτίλι και βάζει φωτιά στο μπαρούτι, για να παρασυρθούν σε αυτοκτονικές και δολοφονικές ενέργειες σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ οι φανατικοί και ακραίοι τζιχαντιστές.
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου