Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Το Σάββατο έγραψα για την μεγάλη περιουσία της εκκλησίας , και ότι από το δικό της ταμείο θα πρέπει να μισθοδοτεί τους ιερείς, όπως και ότι πρέπει να κοπούν τα προνόμια των επισκόπων με τα ακριβά αυτοκίνητα με οδηγό, λες και είναι πολιτική αρχή, και όχι ταπεινοί αντιπρόσωποι του Θεού , που έστειλε τον υιόν του να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ανθρώπους ξυπόλητος και φτωχός όπου εις πώλον όνον διάβηκε τους δρόμους της Ιερουσαλήμ. Σήμερα το κράτος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και υπερφορολογεί τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Η εκκλησία δεν πρέπει να μείνει απλός θεατής.

Ο συντάκτης στην ιστοσελίδα «Ελεύθερη Έρευνα» Κωνσταντίνος Παραβάτης γράφει την δική του άποψη για την εκκλησία.

«Ακόμα και ιερείς αγανακτισμένους είδαμε στο Σύνταγμα. Ιερείς, που πληρώνονται από τούς φόρους όλων μας (και των αθέων), για να «δουλέψουν» δυό ώρες την Κυριακή το πρωί και να χαίρονται φοροαπαλλαγών για όλα τους τα «τυχερά», αλλά και στέγης και σύνταξης.



Μεγάλη περιουσία απόκτησε η Εκκλησία τούς πρώτους αιώνες, όταν δήμευε τις περιουσίες των εθνικών, που δεν δέχονταν τη «θρησκεία τής αγάπης», αλλά και καθ΄ όλο τον βυζαντινό μεσαίωνα και την Τουρκοκρατία. Μετά τη δημιουργία τού νεοελληνικού κρατιδίου, συνέχισε να διατηρεί την περιουσία αυτή, που αρκετές φορές βασιζόταν σε βυζαντινά χρυσόβουλα (γνήσια ή όχι, δεν έχει καμία σημασία), σε σουλτανικούς αχτιναμέδες και σε αφορολόγητες δωρεές αφελών πιστών, που νόμιζαν, ότι θα εξασφάλιζαν έτσι μια θέση στον παράδεισο.



Αν σήμερα δημευθεί κι αξιοποιηθεί η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία, μπορούν να ξεχρεώσουν όχι μόνο ένα, αλλά περισσότερα χρέη. Ο ευσεβής ρωμιός όμως, που θα έπρεπε να αγανακτεί κυρίως με την Εκκλησία, ούτε διανοείται να σκεφτεί κάτι τέτοιο, πράγμα, που φαίνεται εξ άλλου κι από τα χριστιανοτραφή συνθήματά του (δείτε παραπάνω χαρακτηριστικές φωτογραφίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου