Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΤΟ ΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΚΑ ΕΝΑ Ω.Ρ.Λ
Το ΙΚΑ παράρτημα Χανίων δεν διαθέτει δεύτερο οφθαλμίατρο. Μη διανοηθούν οι ασφαλισμένοι να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού στο 184. Τους παραπέμπουν στο αύριο, στις εφτά και τριάντα το πρωί, και την επομένη τα ίδια, και την μεθεπομένη τα ίδια , μέχρι να τους σπάσουν τα νεύρα να παραιτηθούν από την προσπάθεια. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά επισκέπτονται ιδιώτες ιατρούς. Πληρώνουν επίσκεψη κι αν χρειασθούν, και αντικατάσταση γιαλιών, πρέπει να καταβάλλουν αρκετά αλμυρές τιμές, χωρίς να πάρουν τίποτα ως αποζημίωση από το ΙΚΑ. Το Ι ΚΑ επίσης δεν έχει ανανεώσει την σύμβαση με τον δεύτερο ΩΡΛ. Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις , αλλά αυτό χρειάζεται ενδελεχή έρευνα.
Όπως η μέτρια ποιότητα, και μη ολοκληρωμένη της οδοντιατρικής περίθαλψης, όπου δεν κάνουν σφραγίσματα και «γέφυρες» αλλά μόνο εξαγωγές και προσθετική δοντιών .{Μασέλες}.
Να μη λησμονήσω και τις ατελείωτες ουρές στα γκισέ και την σωρεία υπογραφών και εγκρίσεων, όταν πρόκειται να εγκριθεί μια έστω και ελάχιστη δαπάνη, για να εισπράξει ο ασφαλισμένος κάποια χρήματα, τα οποία δικαιούται. Είναι γνωστό επίσης ότι οι κυβερνώντες, υποσχέθηκαν εξάλειψη της γραφειοκρατίας , ότι ζούμε την εποχή της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Ή μήπως είναι οφθαλμαπάτη, και θα πεταχτεί η υπόσχεση στις Ελληνικές καλένδες, όπως το «υπάρχουν λεφτά» όπου μετασχηματίστηκε σε «θεραπεία σοκ» με το μνημόνιο; Τι κάνουν οι τοπικοί πολιτικοί εκπρόσωποι μας; Η διοίκηση του ΙΚΑ Χανίων, κι ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας.; Έχουν ενημερώσει το κράτος των Αθηνών, ή ασχολούνται μονάχα με τα εκλογικά αποτελέσματα ,και τα λαϊκά προβλήματα αφήνονται στην άκρη; Είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με δικαιώματα, καθώς και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ; Γιατί τους φέρονται οι κάθε λογής αρμόδιοι σαν να είναι πολίτες μιας μακρινής Μπανανίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου