Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά». Διονύσιος Σολωμός
Η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της ,πέρασε πολλές μπόρες σεισμούς λυγμούς, και καταποντισμούς. Ας μην αναφερθούμε εκτενώς στον 19ο αιώνα, όπου ξεκίνησε με εμφύλιες έριδες, ως ένα μικρό προτεκτοράτο της αποικιοκρατικής και θαλασσοκράτειρας Αγγλίας. Ας σταθούμε μονάχα στην ήττα του 1897, όπου έφερε το κίνημα στο Γουδί το 1909, και τον Ελ. Βενιζέλο στην εξουσία. Στον εικοστό αιώνα ήρθε η οδύνη της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922 , και η κατάρα του Εθνικού διχασμού , ώσπου χωρίς ανάπαυλα μπήκαμε στα στρατιωτικά κινήματα και στην αστάθεια. Δεν μας έφταναν τα βάσανα τα εσωτερικά, ήρθε και η Γερμανοϊταλική κατοχή όπου προκάλεσε τη μεγαλειώδη Εθνική αντίσταση. Μετά εισήλθαμε στην δίνη του εμφυλίου πολέμου, και στο κατεστραμμένο μετεμφυλιακό κράτος, με 200.000 χιλιάδες εξόριστους κι άλλες πολλές χιλιάδες στην εξορία των άγονων γραμμών των νησιών του Αιγαίου,όπως επίσης , υπήρξαν πάνω από 200.000 χιλιάδες οι μετανάστες στις ξένες φάμπρικες και τις επιθανάτιες σκοτεινές στοές των ορυχείων . Παρά τις τόσες αντιξοότητες σήμερα είμαστε 25η Χώρα σε πλούτο στον κόσμο. Εδώ βέβαια μπορούμε να αναφέρουμε τις κοινωνικές ανισότητες, και τον άδικα μοιρασμένο πλούτο , σε μια ισχυρή ολιγαρχία, σε ισχυρές ομάδες πίεσης ,και σε πλούσιους αστούς του Κολωνακίου, και των άλλων μεγάλων Ελληνικών πόλεων, που φοροδιαφεύγουν στέλνουν τον πλούτο τους στη Ελβετία , ή τον εγγράφουν σε εξωχώριες εταιρίες για να αποφύγουν την δίκαιη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Η κακοδιοίκηση η μη έντιμη διαχείριση , των επαγγελματιών της πολιτικής, που ενέσκηψαν στο κράτος ,και το εξέλαβαν ως λάφυρο για τα άνομα σχέδια τους ,έφερε την Ελλάδα στον πάτο του πηγαδιού . Είναι φανερό ότι χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού προσωπικού , για να επέλθει η κάθαρση από την νέα Ελληνική τραγωδία.
Οι πολιτικοί οι οποίοι βούλιαξαν την χώρα, έχουν το θράσος να ενοχοποιούν τον Ελληνικό λαό, ο οποίος βεβαίως έχει τις δικές του ευθύνες με την θρασύτητα του υποκριτή υπερόπτη , «μαζί τα φάγαμε» μιλώντας «χωρίς περίσκεψιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ». «Η Ελλάδα από την ανεξαρτησία της το 1830, μέχρι σήμερα χρεοκόπησε πέντε φορές , ενώ το χρονικό διάστημα , που βρισκόταν επισήμως σε χρεοκοπία ήταν το μισό 50% περίπου αυτής της περιόδου. Η Ευρωπαϊκή χώρα με την δεύτερη μεγαλύτερη περίοδο σε κατάστασης χρεοκοπίας, το ίδιο χρονικό διάστημα είναι η Ισπανία, με ποσοστό ετών σε χρεοκοπία 24% , αν και ο αριθμός των στάσεων πληρωμών της Ισπανίας, ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της Ελλάδας δεκατρείς». {Καθηγητής οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών –«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ»}.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου