Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο δικομματισμός με τις πολιτικές του{ κακοδιαχείριση, πελατειακό κράτος,ανοργάνωτο και σπάταλο κράτος,καθώς και διεφθαρμένο} και ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας με την απληστία του έφτασε την Ελλάδα μέχρι την χρεοκοπία.Τι άλλο φταίει; Το λάθος στην κατασκευή του ευρώ και η έλλειψη ελέγχου για τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως, τα Γερμανικά μονοπώλια. Ζούμε όντας ως εξαρτημένοι από τον αναπνευστικό σωλήνα των δανειστών και συμμάχων μας και τον έλεγχο της πανίσχυρης Γερμανικής ελίτ που ηγεμονεύει στην Ευρώπη.Οι δανειακές συμβάσεις και η βίαιη προσαρμογή έκαναν την ηλιόλουστη και γαλανή πολυαγαπημένη πατρίδα, να μοιάζει με την Γερμανία στην εποχή του μεσοπολέμου.Ένα νέο- όχι και πολύ νέο- για την χώρα πρόβλημα είναι και το μεταναστευτικό όπου με τον ουτοπισμό και την έλλειψη ρεαλισμού της αριστεράς, και τον κατάλληλο χειρισμό από την απολυταρχική άκρα δεξιά, έγινε και γίνεται τροφή για προπαγάνδα προς εξεύρεση αποδιοπομπαίων τράγων και άντληση λαϊκών ψήφων από απαίδευτα λαϊκά στρώματα. Σε τέτοιες άθλιες συνθήκες ανεργία , φτώχεια περιθωριοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, και μείωση του κολοβού κράτους πρόνοιας ανθούν τα λαϊκίστικα κόμματα.Δεν είναι τυχαία η άνοδος της "Χρυσής Αυγής" που ήταν στο περιθώριο επί 30 χρόνια.
Τι πρέπει να γίνει;
Επαναδιαπραγμάτευση ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.
Ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός του κράτους με αξιοκρατία στην δημόσια διοίκηση και πλήρη μηχανοργάνωση.
Παραμερισμός των κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και της μικρής διαφθοράς και λαμογιάς.
Ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου.
Διεκδίκηση από την Ε.Ε νέου "Ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ" για τις χώρες του νότου και ειδικά για την Ελλάδα που πλήττεται ιδιαίτερα.
Σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας με σειρά δημόσιων έργων και με τράπεζα ειδικού σκοπού προς στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Στήριξη του αγροτουρισμού και γενικότερα του αγροτικού τομέα για να καταστεί η Ελλάδα αυτάρκης και να υποκαταστήσει τις εισαγωγές.
Στήριξη και ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας.
Πάταξη της μικρής αλλά κυρίως της μεσαίας και μεγάλης φοροδιαφυγής με τις εξωχώριες εταιρίες και τους λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου