Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Από παντού περικόπτονται οι κοινωνικές παροχές."Εγώ πλήρωνα μια ζωή εισφορές για να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παραπονιέται εκείνος που πληρώνει π.χ 30 χρόνια εισφορές, ή ο συνταξιούχος που έχει πληρώσει επί 35 χρόνια τις εισφορές του και περίμενε αξιοπρεπή σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον οικογενειακό ιατρό και νοσοκομειακή περίθαλψη. "Εγώ πιστεύω πως οι μεγάλες επαναστάσεις που υπήρξαν στην σύγχρονη ιστορία είναι η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία , η ισότητα ανδρών και γυναικών απέναντι στον νόμο..."γράφει στο βιβλίο του "ηθική της ανάγκης" ο Ισπανός φιλόσοφος Φερνάντο Σαβατέρ. Στην πατρίδα μας συνεχώς μειώνεται η υγειονομική περίθαλψη από τους οπαδούς της ελεύθερης και ασύδοτης αγοράς, για να γιατρεύονται μόνο οι κάτοχοι των υψηλών εισοδημάτων- και υπέρ των ιδιωτικών κλινικών, και κέντρων υγείας.
Στα φάρμακα ανέβηκε σε 25% η εισφορά ακόμη και σε χρόνιους ασθενείς, ή ψυχικά ασθενείς, που είναι οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες.
Όπως πληροφορήθηκα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν πλήρωσε καθόλου τους τελευταίους τρις μήνες του 2012 τους εξωτερικούς φυσικοθεραπευτές λόγω ελλείψεως κονδυλίων.Έτσι για να επιβιώσουν αναγκάζονται και ζητούν χρήματα από τους ασφαλισμένους που δικαιούνται φυσικοθεραπεία.Τι να σχολιάσει κανείς;Ντροπή σε μια κοινωνία που στήριξε αυτές τις κυβερνήσεις και σε μια πολιτεία που δεν φροντίζει τα ευάλωτα μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου