Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;" Aυγουστίνος 
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι συνεχώς πέφτει η ποιότητα του κοινοβουλευτισμού με την πτώση της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού,και τις έκτακτες τροπολογίες με τις αντισυνταγματικές διατάξεις.
Κακή ποιότητα του κοινωνικού σώματος σημαίνει χαμηλή ποιότητα παιδείας εκμαυλισμός συνειδήσεων και κακή ποιότητα του εκλογικού σώματος.
Η οικονομική κρίση επέφερε μια κορύφωση του αυταρχισμού των κυβερνήσεων για να ψηφιστούν αντιδημοφιλή μέτρα βαριάς φορολογίας και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττουν την μεσαία τάξη τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους.
Δημοκρατία δεν νοείται μόνο, να ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια και ύστερα να περιμένετε να
σας κυβερνήσουν οι αντιπρόσωποι σας.Διότι οι βουλευτές και τα κόμματα αυτονομούνται και ενδιαφέρονται κυρίως για το δικό τους κομματικό και προσωπικό συμφέρον. Οι συμμετοχικές διαδικασίες μέσω της διεύρυνσης των δημοκρατικών θεσμών είναι απαραίτητες για την εκβάνθυση της δημοκρατίας.Τα κοινωνικά κινήματα
ο συμμετοχικός με τους κατοίκους των συνοικιών, δημοτικός προϋπολογισμός,ο ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός, τα κινήματα καταναλωτών, το οικολογικό κίνημα, τα τακτικά δημοψηφίσματα, ο εξαντλητικός και συνεχής δημοκρατικός διάλογος , κι οι συναινέσεις, προάγουν την ποιότητα της δημοκρατίaς για επικράτηση του μέτρου και αποφυγής ακραίων και αυταρχικών λύσεων. Τελειώνω με το σοφό αρχαίο ρητό¨
"Το μηδέν άδικον ουδενός δείται νόμου" {το άδικο δεν έχει ανάγκη νόμου.}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου