Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

"Διαφωνώ με ότι λες μα
θ`αγωνιστώ μέχρι θανάτου για 
το δικαίωμα σου να το λες"
 ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ
Η Ευρωπαϊκή "ένωση" είναι "ένωση" στο όνομα αλλά στην ουσία είναι ένας πόλεμος ανταγωνισμού κρατών τραπεζών, και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Όπου ο ισχυρότερος φορέας υποτάσσει τον μικρότερο και ανίσχυρο.
Στην Ευρωπαϊκή "ένωση" έχει καταργηθεί στην πράξη ο κοινοβουλευτισμός και η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.
Τυπικά μόνο διατηρούνται οι θεσμοί της δημοκρατίας για το θεαθήναι.
Όποιο κόμμα και αν κερδίσει τις εκλογές, του επιβάλει η αγορά του μονοπωλιακού καπιταλισμού την ίδια πολιτική.
Οι δυνάμεις την αγοράς έχουν καταλάβει την πραγματική εξουσία και κρατούν ομήρους τους πολιτικούς που είναι αντιπρόσωποι του λαού.
Βέβαια και τα κόμματα που κυβερνούν -συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά- προσχώρησαν οικειοθελώς και παραδόθηκαν αμαχητί στις δυνάμεις της αγοράς.
Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η Ελληνική περίπτωση.
Η Ελλάδα με τους δουλόφρονες πολιτικούς της και την ολιγαρχία της υπερχρέωσε το κράτος και τον λαό της. 
Οι δανειστές κράτη μέλη της "ένωσης" με ηγέτιδα την κυριαρχούσα Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ ασκεί τιμωρητική πολιτική προς την χώρα μας. Λησμονώντας τις δικές της ευθύνες για τον πλημμελή έλεγχο στα δυσθεώρητα χρέη μας.
Δάνεισαν την Ελλάδα με επαχθείς όρους φέρνοντας το Δ.Ν.Τ να την εποπτεύει προσπαθώντας να την μετατρέψουν σε Λατινοαμερικάνικη μπανανία.
" Οι προβλέψεις της τρόικας ήταν όλες λανθασμένες. Η μείωση του ΑΕΠ υποτίθεται θα ήταν 4%, αλλά τελικά ήταν 25%."
ΣΟΥΖΑΝ ΓΟΥΟΤΚΙΝΣ
Εκδότρια της
Της "νέας αριστερής επιθεώρησης."
Πηγή"ΕΦ.ΣΥΝ"
------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
{Επίτιμος γενικός διευθυντής θησαυροφυλακίου του γενικού λογιστηρίου του κράτους.}
"Αν παρακολουθήσει κανείς την στάση και την συμπεριφορά των συμμαχικών δυνάμεων απέναντι στην νικημένη Γερμανία μετά τον β/ παγκόσμιο πόλεμο και την σημερινή συμπεριφορά των ηγετών της Ευρώπης και ιδιαίτερα των Γερμανών ηγετών απέναντι στις δυσκολίες του Ελληνικού λαού, θα γεμίσει θλίψη για τον μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη."
Εκλογές διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2015 και σχηματίστηκε κυβέρνηση της "ριζοσπαστικής αριστεράς" σε συνεργασία με τους "ΑΝ.ΕΛ"
Ο λαός εξουσιοδότησε την νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς για να μετριάσει τους επαχθείς όρους του δανεισμού και την απομείωση του δημοσίου χρέους.
Η Γερμανική πολιτική ηγεσία που ηγείται λόγω δύναμις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τους συμμάχους της διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση αλλά η πολιτική δεν πρέπει ούτε μπορεί να αλλάξει εκ μέρους των δανειστών εταίρων. Σφίγγει ακόμη περισσότερο τον βρόγχο γύρω από το λαιμό της Ελληνικής οικονομίας και στραγγαλίζει τον Ελληνικό λαό.Παράλληλα δίνει σήμα να εξαγοράσουν οι εταιρείες της την Ελληνική δημόσια περιουσία.
Τα Ελληνικά μέσα "αποχαύνωσης" έχουν πιπιλίσει το πνεύμα των Ελλήνων ότι¨ "αν φύγουμε από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση"¨ "θα καταστραφούμε."
Ο κόσμος απαντά στις στημένες δημοσκοπήσεις γεμάτος φόβο και άγχος, "ότι επιθυμεί να υπάρχουμε εντός της ευρωπαϊκής ένωσης."
Πως όμως;
Σαν χώρα παρίας και αποικία χρέους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου