Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Χωρίς περίσκεψιν χωρίς λύπην 
χωρίς αιδώ μεγάλα 
και υψηλά τριγύρω μου 
έκτισαν τείχη."
Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
Η Ελληνική άρχουσα τάξη εξαρτημένη και κρατικοδίαιτη έχει συνδέσει τα συμφέροντα της με την ευρωπαϊκή ελίτ.Η Ευρώπη είναι η ήπειρος της αναγέννησης και του διαφωτισμού, των επαναστάσεων, {Μάγκνα κάρτα, Γαλλική επανάσταση, Κομούνα του Παρισιού,} του πνεύματος, αλλά και των όπλων, με τους δύο παγκόσμιους πολέμους, και τα 60 εκατ. νεκρούς στο έδαφος της. Η ένταξη μας στο ευρώ ήταν εθνική πτώση . Έπαψε να έχει η Ελλάδα την δυνατότητα άσκησης οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.Υπάγεται στους κανόνες των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών με ηγέτη τη Γερμανία
Τη νομισματική κυκλοφορία την έχει εκχωρήσει στην Ε.Κ..Τ {"ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα"} που είναι προέκταση της γερμανικής κρατικής "μπούντεσμπανκ" και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.
Με την ένταξη μας στην Ε.Ε βεβαίως έχουμε εκχωρήσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας δεδομένου ότι το 50% των "οδηγιών" και άνω ψηφίζονται ως νόμοι από την ελληνική βουλή.Αυτό έχει και τα καλά του.Διότι ήμασταν ένα οθωμανικό φέουδο που πήρε την μορφή κράτους όπου βασίλευε ο ανορθολογισμός, οι πελατειακές σχέσεις, η οικογενειοκρατία, τα πολιτικά τζάκια και τα πασαλίκια με τους κατά τόπους τοπάρχες. Εξαιτίας της ένταξης μας στην Ε.Ε μας ανάγκασαν οι απ`έξω βιαίως να τους μοιάσουμε.Λίγο όμως, γιατί οι πονηροί πολιτικοί την έσκαγαν στους κουτόφραγκους και δεν εφάρμοζαν τις ντιρεκτίβες. Προσπαθούσαμε ασθμαίνοντες να "εκσυγχρονιστούμε" όπως διαλαλούσε ψευδεπίγραφα το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.Να γίνουμε "όμοιοι με το τέρας" όπως θα`λεγε και ο σπουδαίος συνθέτης που έφυγε νωρίς Μάνος Χατζηδάκης.
Η ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική ελίτ κρατά το σχοινί της ευρωπαϊκής ένωσης .
Η Γερμανική ελίτ βήχει και η Ελλάδα αρρωσταίνει με υψηλό πυρετό.
Oι ΗΠΑ χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους .Έχουν όμως το εκδοτικό προνόμιο να κόβουν μονέδα και πληρώνουν τους δανειστές. Η Ιαπωνία έχει χρέη ίσαμε 240% του δικού της Α.Ε.Π Κόβει κι αυτή το δικό της νόμισμα και πληρώνει ατάκα και επί τόπου τους δανειστές που είναι οι ίδιοι οι Ιάπωνες.
1"Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν και έναν παρόμοιο -αλλά πιο διακριτικό- ρόλο στην αγορά κρατικών ομολόγων. Οι επενδυτές ομολόγων σε μια μεγάλη δυτική οικονομία δεν φοβούνται ότι τα ομόλογα τους θα αχρηστευθούν, γιατί στην χειρότερη περίπτωση θα τα αγοράζει η Κεντρική Τράπεζα. Για να τα αγοράσει τυπώνει βέβαια χρήμα που φέρνει αυξημένο πληθωρισμό. Από την μια όμως οι επενδυτές δεν φοβούνται τόσο τον πληθωρισμό που θα έρθει σε λίγα χρόνια, όσο την αδυναμία αποπληρωμής εδώ και τώρα. Από την άλλη υπάρχει ένα γεγονός που φαίνεται να διαφεύγει σε πολλούς αναλυτές: όταν έχουμε πανικό στις αγορές που επεκτείνεται στην πραγματική οικονομία, ο φόβος δεν είναι ο υψηλός πληθωρισμός αλλά η οικονομική κατάρρευση και ο αποπληθωρισμός (μείωση τιμών)
Το πρόβλημα στην Ευρωζώνη είναι ότι οι κανόνες του παιχνιδιού δεν γράφτηκαν ποτέ."
Η Ελλάδα έχασε το αντίστοιχο προνόμιο της και είναι στην διάθεση των ισχυρών της Ευρώπης, των κυρίαρχων τραπεζών και της ανεξάρτητης τραπεζοκρατίας της Ε.Κ.Τ
Κι αν ξαναγυρίσουμε στην δραχμή για να έχουμε δική μας ανεξαρτησία;
Κάθε σενάριο τρόμου, φόβου, κλαυθμού και οδυρμού, παρουσιάζεται από τα μ.μ.ε της ολιγαρχίας, και πνίγουν την σκέψη του κόσμου που είναι ουσιαστικά απληροφόρητος και δεκτικός αυτών των σεναρίων.
Πηγή 1"anamorfosis.net"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου