Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΠΟ ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων και από την αντίδραση των Ελλήνων καλλιτεχνών, ο υπουργός πολιτισμού ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ τα έκανε μούσκεμα με την τοποθέτηση του ιδιόρυθμου άσχετου προς τα Ελληνικά καλλιτεχνικά πράγματα Φλαμανδού_{Βέλγου} καλλιτέχνη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το επιβεβαιώνει και η συγκέντρωση 500 καλλιτεχνών στο θέατρο Σφενδόνη καθώς και η ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό και τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή που παραθέτουμε.
-------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ Σήμερα 2-4-2016 η ίδια κριτική προς το υπουργό Α.Μπαλτά, και τον κ. Γιαν Φάμπρ συνεχίστηκε από τους συμμετέχουσες στην συγκέντρωση στο θέατρο Σφενδόνη την γνωστή σκηνοθέτιδα Άντζελα Μπρούσκου και την χορογράφο Μαριέλα Νέστορος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 " Διπλή Ματιά."
------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ κ. JAN FABRE
--------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Υπουργέ,
Συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα σήμερα 1η Απριλίου στο θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, όλοι οι δημιουργοί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου, της μουσικής, των εικαστικών και συζητήσαμε διεξοδικά τόσο τον διορισμό εκ μέρους σας του Φλαμανδού καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ ως διευθυντή, όσο και το πρόγραμμα του αναδομημένου διεθνούς πλέον (;) Φεστιβάλ Αθηνών που από κοινού εξαγγείλατε. Συμφωνήσαμε, με συντριπτική πλειοψηφία, ότι πρόκειται για μια σειρά απαράδεκτων και έκθετων, τόσο νομικά όσο και ηθικά ενεργειών, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και εναντίον των χειμαζόμενων εδώ και χρόνια ή και ανέργων Ελλήνων καλλιτεχνών. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως δεν διαθέτετε ούτε συγκεκριμένη πολιτιστική πολιτική, ούτε όραμα για το παρόν και το μέλλον του σύγχρονου πολιτισμού μας.
Επειδή λοιπόν οι συγκεκριμένες αυτές υπουργικές αποφάσεις σας ελέγχονται ως παράνομες και κυρίως ως εχθρικές προς την ζωντανή δημιουργία και τον πολιτισμό του τόπου μας, επειδή με άλλα λόγια δεν μπορείτε πλέον να μας εκπροσωπείτε, ζητάμε την άμεση παραίτησή σας.
Ακολουθεί το ψήφισμά μας για τον κ. Φαμπρ.
Υ.Γ.: Προς ενημέρωσή σας, έστω και πρωθύστερη, παραθέτουμε το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το σχετικό με το θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου