Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι δημοσιογράφοι που σέβονται τον εαυτόν τους και δεν είναι η φωνή του κυρίου τους πρέπει να είναι αντικειμενικοί και να μεταφέρουν καθαρή την είδηση. Στα άρθρα γνώμης έχουν το δικαίωμα της δικής τους άποψης.
------------------------------------------------------------
Επειδή όμως είναι ελάχιστοι αυτοί οι δημοσιογράφοι γιατί- δυστυχώς ας είμαστε ρεαλιστές- έχουν κι αυτοί οικογένειες και παιδιά, και έχουν ανάγκη από δουλειά εκτελούν πειθήνια την γραμμή του εκδότη-καναλάρχη. Υπάρχουν βέβαια και μερικά μπουλντόγκ που δαγκώνουν από μόνα τους.Στην πρώτη γραμμή όμως βρίσκονται μερικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που πλούτισαν από την ίδρυση των ιδιωτικών καναλιών και είναι πλήρως ταυτισμένοι με τα αφεντικά τους και τα συμφέροντα τους.
-------------------------------------------------------------------------------
Θα σας διηγηθώ φίλοι μου μια ιστορία που διάβασα στο παρελθόν. Ένα διεφθαρμένο καθεστώς του Μεξικού πλήρωνε δημοσιογράφους για να γράφουν επαίνους και καλά λόγια. Με τον δεύτερο μισθό ανέβαζαν το βιοτικό τους επίπεδο και δημιουργούσαν διαφορετικό καταναλωτικό πρότυπο. Κάποτε όμως αγανακτούσαν κι αυτοί με την υποτέλεια τους και άρχιζαν να ασκούν κριτική στο καθεστώς. Οι υπεύθυνοι τύπου του καθεστώτος τους έκοβαν μαχαίρι τις επιχορηγήσεις. Μόλις έβλεπαν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει ξανά μανά τον ίδιο χαβά.
-------------------------------------------------------------------------
Στην Ελλάδα οι ίδιοι δημοσιογράφοι π.χ καταγγέλλουν συναδέλφους τους ότι είναι υπάλληλοι δημοσίων σχέσεων σε υπουργεία που κάνουν ρεπορτάζ.
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου