Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΡΑΜΦΟ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Alexander Drivas "Παλι καλα που δε θελει {σ.σ. ο κ. Ράμφος} να σκοτωσει τελικα το ...συναισθημα. Βεβαια η πλανη του να εχεις μετρα και σταθμα παντα τα δυτικα, δε φευγει ουτε με σφαιρες!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Νομίζω εγώ ο ολίγιστος και αυτοδίδακτος, και ηλικιωμένος {68χρονος} ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ λογικής και συναισθήματος διότι δεν είμαστε ρομπότ αλλά άνθρωποι.Δεν μπορούμε επίσης να φερόμαστε όπως οι Γερμανοί, οι Σκανδιναβοί ,κ.λ.π διότι έχουμε διαφορετική ιστορία και κλίμα. Ότι εμείς δεχτήκαμε τον δυτικό πολιτισμό "εκ μετεκενώσεως" είναι γεγονός.Θυμήθηκα μια παλαιά τηλεοπτική εκπομπή όπου η δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τον διακεκριμένο φιλόλογο,συγγραφέα και σήμερα μακαρίτη πλέον  Ρένο Αποστολίδη. "Εμείς που δώσαμε τα φώτα μας στην Δυτική Ευρώπη" αρχίζει η δημοσιογράφος με έπαρση. "Μην λες εμείς" την διακόπτει ο Ρένος Αποστολίδης. "Οι αρχαίοι Έλληνες τα έδωσαν." Καλή ανάσταση δρ.Γρίβα.
ΠΗΓΗ
Χρονολόγιο
Παντελή Σαββίδη
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου