Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Γνωρίζετε φίλες φίλοι καλύτερα εμού πως ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός έχει γίνει κτήμα όλης της πολιτισμένης ανθρωπότητας. Αν εμείς ως νεοέλληνες τον πήραμε από την Εσπερία "εκ μετεκενώσεως" οφείλετε σε ιστορικούς λόγους . Δεν ήταν στο χέρι μας.
Όπου κυριαρχεί μόνο το συμφέρον και οι αριθμοί όπως σήμερα διεθνώς δεν αναγνωρίζεται τίποτα άλλο. Θα αναγνωρίσουν οι τραπεζίτες που λατρεύουν το κέρδος και τους αριθμούς, την συμβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ; Δυστυχώς όχι.
Δεν μοιάζουν στον διαπρεπή Γάλλο σκηνοθέτη ΖΑΝ ΛΥΚ ΓΚΟΝΤΑΡ που υποστήριξε ότι¨ "η Ευρώπη οφείλει στους Έλληνες."
Μου αρέσει!
Σχολιάστε
Σχόλια
Manousos Daskalakis
Γράψτε ένα σχόλιο...
      ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
      Είχε έρθει στην αίθουσα του Κ.Α.Μ στα ΧΑΝΙΑ για μια διάλεξη ο αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος καθηγητής σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Προταθείς για βραβείο νόμπελ και κάτοχος του ευρωπαϊκού βραβείου Αϊνστάϊν.Τα τελευταία χρόνια μέλος της ακαδημίας Αθηνών. Όταν έφερε σε πέρας τον λόγο του δέχθηκε ερωτήσεις. Ένας κύριος εκ των ακροατών του είπε¨ "μα το τάδε το ανακάλυψε πρώτος ο αρχαίος Έλληνας σοφός ..δείνα. Κι ο Νανόπουλος του απάντησε¨ "Όταν μιλάμε με τους ξένους επιστήμονες μας απαντούν {εννοούσε ειρωνικά} Κι αυτό εσείς το ανακαλύψατε;" "Οι αρχαίοι Έλληνες συνέχισε έθεσαν τα θεμέλια για να προχωρήσουν οι νεότεροι.."
      Νομίζω ότι αυτό δεν χρειάζεται αμφισβήτηση. Να μην είμαστε όμως υπερβολικοί.
      Μου αρέσει!
      Σχολιάστε

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου