Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ε.Ο.Κ- Ε.Ε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι συνδικαλιστές έχουν πολλές αμαρτίες δεν πρέπει όμως να τους φορτώνουμε τις αμαρτίες όλου του κόσμου.
Είναι ανάξιο λόγου να λέγεται ότι οι συνδικαλιστές έκλεισαν τις επιχειρήσεις και όχι ανταγωνισμός ή η δίψα των επιχειρηματιών για μεγαλύτερο κέρδος.Γιατί έκλεισε η Pirelli στην Πάτρα; Δεν έχεις ακούσει φίλε φίλη ότι οι πολυεθνικές πηγαίνουν όπου υπάρχει φθηνότερο εργατικό δυναμικό; Για την Nissan στον Βόλο,έχω διαβάσει συνέντευξη του ίδιου του Ν.Θεοχαράκη που έλεγε ότι έκλεισε διότι την εποχή εκείνη λόγω της απόσυρσης, οι καταναλωτές προτιμούσαν τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, και δεν αγόραζαν τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα που στόκαρε η "Theokar." Ούτε ο ίδιος ο Θεοχαράκης δεν ενοχοποίησε τους συνδικαλιστές.
Αυτά που λένε ορισμένοι για τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ νομίζω ότι έχουν δίκιο ότι¨Έδωσε χρήματα σε λάθος πολιτικά χέρια, για να διογκώσουν το δημόσιο με εκλογική πελατεία, και για να λάβουν μίζες από μερικά δημόσια έργα που δεν ήταν απολύτως αναγκαία.
Όσο για τις επιδοτήσεις από την ΕΟΚ στους αγρότες τα πολλά χρήματα τα εισέπραξαν οργανωμένες αγροτοεπιχειρήσεις αλλά και τα λιγότερα που εισέπραξαν οι αγρότες δεν τα επένδυσαν σωστά για να αυξήσουν την παραγωγή τους, -και να οργανωθούν σε λειτουργικούς συνεταιρισμούς- και να κάνουν πιο ανταγωνιστική την παραγωγή τους.
Γράφει στο fb ο Pantelis Giannoulis ότι¨
"Οι περισσότερες βιομηχανίες μας καταστράφηκαν ή έγιναν εισαγωγικές επιχειρήσεις μετά την είσοδο στην Ε.Ο.Κ. Σε αυτή τη φάση νομίζω πως χρειαζόμαστε εθνικό νόμισμα και προστατευτισμό για παραγωγική ανασυγκρότηση. Θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο και είμαι κοσμοπολίτης. Δεν έχω ανάγκη διαβατηρίου με μπλε σημαιούλα και αστεράκια για να νοιώθω Ευρωπαίος, ούτε είμαι περισσότερο Ευρωπαίος από τον Ελβετό, το Νορβηγό και τον Ισλανδό που είναι εκτός Ε.Ε και δε διανοούνται να μπουν εντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου