Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ;
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΕΝΕΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Κατά την γνώμη μου χρειάζεται¨ κούρεμα χρεών αλλά καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε. Συνεχώς αυτό λέει το κατά τα άλλα μισητό για τα σκληρά μέτρα που παίρνει Δ.Ν.Τ
Δραστική μείωση της ανεργίας αλλά πάλι καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε. Επενδύσεις δισεκατομμυρίων μεγάλες και μικρές και προπάντων {πολλές και μικρές από μικρομεσαίους} για να μην διαλύσουν τελείως. Αλλά και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
Αντικατάσταση 7 δις ετησίως εισαγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Τόνωση του αγροτοτουρισμού για 300.000 τουρίστες. Επενδύσεις σε καινοτομικά προϊόντα και σε μικροτεχνολογία. Ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Να βρεθεί τρόπος στήριξης των τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες. Στήριξη από τα ελληνικά ξενοδοχεία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Αύξηση των εξαγωγών και με νέα προϊόντα.Εννοείται ότι είναι πρωτεύον η άρση του ελέγχου των καταθέσεων από τις τράπεζες.Αυτά που γράφω είναι μερικές σκέψεις ατάκτως εριμένες, σκέψεις μη ειδικού οικονομολόγου, αλλά ενός απλού πολίτη που πονά και θλίβεται για την κατάντια της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου