Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα οργίασαν, ανακοινώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών. Τόσα ακίνητα ο ένας τόσες καταθέσεις ο άλλος. Το δίχως άλλο είναι κινήσεις εντυπωσιασμού των μέσων χωρίς ουσία, όπως τις περισσότερες φορές κάνουν αποσκοπώντας σε μερίδα τηλεθέασης.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ότι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης συσκοτίζουν παρά φωτίζουν την αλήθεια; Από την στιγμή που η ιδιοκτησία {δεν} «είναι κλοπή» όπως έλεγε ο Γάλλος αναρχικός του 19ου αιώνα Προυντόν και προστατεύεται από το Σύνταγμα, ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα στην απεριόριστη ιδιοκτησία, αρκεί να πληρώνει τους φόρους του, και να την έχει αποκτήσει νόμιμα. Συνεπώς το να βγαίνεις σαν την κουτσομπόλα της γειτονιάς στην πλατεία και να φωνάζεις ότι ο τάδε πολιτικός έχει τόσα ακίνητα, και ο δείνα άλλα τόσα και τόσες καταθέσεις δεν προσφέρεις τίποτα στον δημόσιο διάλογο. Εκείνο που έχει σημασία είναι αν τα έχει αποκτήσει από τότε που ανέλαβε δημόσιο αξίωμα και πως τα απέκτησε. Δηλαδή το «πόθεν» κι όχι το «έσχες», όπως έχουν τονίσει σοβαροί δημοσιογράφοι των Αθηνών. Έως σήμερα, ουδεμία ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου των βουλευτών από ανεξάρτητη αρχή, είχε θεσμοθετηθεί και ως εκ τούτου πολλοί μπήκαν στην πολιτική φτωχοί κι έφυγαν πλούσιοι πίνοντας εις υγείαν του κορόιδου, και εξαπατημένου λαού. Κι έτσι ανενόχλητοι έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου.
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ
Έχω ακούσει ορισμένους να λένε ότι ο Παπανδρέου είναι σοβαρός πολιτικός , και ότι δεν το περίμεναν ότι θα τα κατάφερνε να διαχειριστεί με επιτυχία το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος ώστε λίγους μήνες μετά η ανυπόληπτη Ελλάδα να εισπράττει εύσημα από τους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και από τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν .Ναι αλλά η καρδούλα μας το ξέρει, με τι κόστος θα πληρωθεί αυτή η κρίση, και με τι θυσίες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τουλάχιστον να αχνοφαινόταν η ελπίδα της ανάκαμψης .Όμως είναι νωρίς ακόμη κι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και πολλά χρόνια λιτότητας, γιατί το χρέος είναι δυσβάστακτο και θα αργήσει η ανάκαμψη της οικονομίας; Πρέπει επειγόντως να γίνουν επενδύσεις.
ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
΄Ήτανε στραβό το κλίμα τόφαγε κι ο γάιδαρος. Δεν φτάνει που έχουν αναδουλειές τα μαγαζιά άρχισαν να παρατηρούνται και ελλείψεις αγαθών από την απεργία των φορτηγατζήδων ,που δεν είναι και οι πιο αδικημένη κοινωνική κατηγορία . Υπάρχουν μικροϊδιοκτήτες ,αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες με 40, και 50 άδειες .Που πας ρε Καραμήτρο; Άσε και κανέναν άλλο να ανοίξει μαγαζί να σε ανταγωνιστεί .Σε ελεύθερη οικονομία ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου