Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόγεια και ανώγεια στα κόμματα
Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΕΡΜΑΝΆΚΗΣ, σε συνέντευξη τύπου την οποία έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατήγγειλε «υπόγειες διαδρομές μέσα στο ΠΑΣΟΚ» με σκοπό να αποτρέψουν την δική του υποψηφιότητα ως αντιπεριφερειάρχη στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη. Είπε επίσης ότι υπάρχουν «εχθροί» μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ Είναι τοις πάσοι γνωστό ότι υπάρχουν ανταγωνισμοί στα κόμματα για τις θέσεις εξουσίας, όπως υπάρχουν και την κοινωνία. Ο ίδιος άνθρωπολογικός τύπος που συμμετέχει στην κοινωνική ζωή εντάσσεται ως μέλος σε ένα κόμμα. Ο άνθρωπος αυτός κουβαλάει όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα του. Αλλά και την αλλοτριωμένη συνείδηση ,που του έχει εμφυσήσει στον εγκέφαλο του, το καπιταλιστικό σύστημα. Θα πρόσθετα επίσης ότι όλη η εν γένει λειτουργία των κομμάτων, είναι σχεδόν υπόγεια και χωρίς διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Αν διενεργούντο στα κόμματα προκαταρκτικές εκλογές, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες, αντιπερειφερειάρχες και δημάρχους ,τώρα κανείς δεν θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί. Ούτε ο κ. Ντερμανάκης ο οποίος δύο φορές απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος και πιθανόν να μην τον προτιμούσε η λαϊκή βάση κι ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.

Ο ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΛΑΤΣΙΣΜΕΝΟΣ»
Μου παραπονέθηκε ένας παλιός πασόκος που βαρέθηκε να βλέπει συνεχώς τον Σκουλάκη στα πολιτικά πράγματα επί τριάντα χρόνια. «Κι εσύ για τον Σκουλάκη έγραφες προ ημερών μου λέει» «ότι είναι γερόλυκος και δημοφιλής».Αν δεις του απαντώ τους υποψηφίους και των άλλων κομμάτων, όλοι είναι παλαιάς κοπής. Μόνο ο Τάσος Βάμβουκας εμφανίζεται για πρώτη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος.
Προσωπικά έχω γράψει αρκετές φορές ότι τα κόμματα, πρέπει να ανανεώνουν τα στελέχη τους καθιερώνοντας την υπηρεσία των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών αρχόντων σε δύο θητείες{ 8 χρόνια}. Λέτε όμως τα κόμματα να ακούν την φωνή των πολιτών; Προκειμένου να ξαναβγεί λοιπόν για Τρίτη φορά ο Βιρβιδάκης Δήμαρχος, που δεν έχει και σπουδαίο έργο ούτε καν ένα ποδηλατόδρομο-καλύτερα ο γερόλυκος Σκουλάκης που είναι και «αλατσισμένος» {ψημένος στην διοίκηση}.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου