Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Κι ο λαός με το πιστόλι στον κρόταφο
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Η Ν.Δ κινείται μεταξύ κρημνώδους ανοησίας { θα μηδενίσει το έλλειμμα σε δύο χρόνια}και απύλωτου λαϊκισμού{θα εξαφανίσει τις απώλειες που υπέστησαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι}.
«Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί να απαντήσουν σε δύο κρίσιμα ερωτήματα που αναπόφευκτα θα τεθούν. 1] Γιατί η κυβέρνηση δεν βγήκε να δανειστεί τον Ιανουάριο, όταν τα επιτόκια ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα; 2]Γιατί δεν στάθμισε τις επιπτώσεις που θα είχε στην χώρα η εκστρατεία δυσφήμησης που εξαπέλυσε κατά των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας»;
«Στο σημείο αυτό έχει δίκιο ο Α. Σαμαράς όταν εγκαλεί τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή στα διεθνή φόρα παρομοίαζε την χώρα με τον «Τιτανικό» και την χαρακτήριζε διεφθαρμένη, στρώνοντας το χαλί στους σπεκουλαδόρους. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις, με συνέπεια να εμφανίζεται ευάλωτη, στις αιτιάσεις για εγκληματική επιπολαιότητα, και κομματική σκοπιμότητα, χωρίς να λείπουν και οι καταγγελίες για ύποπτα παιχνίδια παρασκηνίου».Τάσος Παππάς «Κυρ. Ελευθεροτυπία». Ας θυμηθούμε εδώ ότι μόλις ανέλαβε την εξουσία η Ν.Δ το 2004 ο υπουργός οικονομίας οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατήγγειλε την κυβέρνηση Σημίτη στην ευρωπαϊκή ένωση ότι έδινε πλαστά στοιχεία . Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα μπήκε από την Κομισιόν σε επιτήρηση για τρία χρόνια.
Αργότερα όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία το 2009 συγχυσμένοι οι κοινοτικοί από την αναξιοπιστία των ελληνικών κυβερνήσεων της Ν.Δ που είχαν προβλέψει έλλειμμα 6% και πήγε 13,5 % αναφώνησαν υποτιμητικά και εξοργισμένοι «Να τελειώνουμε με τα «ΓΡΉΚ ΣΤΑΤΊΣΤΙΚΣ»
Έχει κανείς αντικειμενικός παρατηρητής αμφιβολία ότι ο ανταγωνισμός και ο λαϊκισμός των κομμάτων εξουσίας έφερε την χώρα σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο;
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθουν κάποιοι λοχίες να μας σώσουν όπως το επάρατο 1967 . Από το ανανεωμένο σύστημα πρέπει να βρεθεί λύση, με ισχυρή λαϊκή πίεση για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, διαφάνεια λαϊκή συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων χριστή διοίκηση , διαφανή και έντιμη διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου