Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Όταν ένα κράτος συνεχώς δανείζεται είναι εξαρτώμενο από τους δανειστές του και υποθηκευμένο
Να δούμε που θα καταντήσει η Μητρόπολη του καπιταλισμού Η.Π.Α με το δυσθεώρητο χρέος της.Ένα μεγάλο μέρος του το χρωστάει στη Κίνα. Οι παγκόσμιες οικονομίες στις ημέρες μας έχουν αλληλοδιαπλοκή και διασύνδεση. Αποκαλυπτική ήταν η διαμάχη στο Αμερικάνικο καπιτώλιο μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ορίου του δημόσιου δανεισμού.
Όσο για την Ελλάδα είναι μια μικρή κουκίδα στον πλανήτη του άπληστου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ασύδοτων λόγω νεοφιλελευθερισμού αγορών. Μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε ο αφαλός της γης αλλά λίγη είναι εκείνοι που μας δίνουν σημασία.Ένας λόγος παραπάνω να μη ρίχνουμε τις δικές μας ευθύνες στους ξένους και να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις , στην δική μας παραγωγή , στο δικό μας δυναμικό, στη δική μας αυτοπεποίθηση και ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητα μας να σχεδιάζουμε το μέλλον.
                                                       
                                                              O MEΓΑΛΟΣ ΘΥΜΟΣ
Ο φίλος μου στα Social midia ΚΟΣΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ γράφει μεταξύ άλλων ότι ¨
"Ανίκανοι πολιτικοί, ξενόδουλοι, ψευτοπατριώτες, νέμονται την εξουσία. Ροκανίζουν τον εναπομείναντα πλούτο, της πτωχευμένης χώρας, πληρώνουνε τα δανεικά, με δανεικά. Παρατρεχάμενοι τους, άνθρωποι του πνεύματος, εκδίδουν μανιφέστα, στη χώρα του κάποτε φωτός. Χρόνια τώρα, ερρίφθησαν <<τα άγια τοις κυσί>> .
Τάχα τι να προσμένω, για ποιο αδειανό πουκάμισο, για ποια ανύπαρκτη Ελένη, να υπομένω και να αναμένω."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου