Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

                                       ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
                                           ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η βία είναι καταδικαστέα απ`όπου κι αν προέρχεται.Η βία δεν έχει χρώμα ούτε λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα με τη βία. Όπως η βία των ναζί είναι απεχθής έτσι και η βία {ορισμένων αναρχικών με κουκούλες και όχι όλων διότι όλες οι αναρχικές ομάδες απ`ότι έχω διαβάσει δεν είναι βίαιες.} Όλη αυτή βία είναι εγκληματική , και απάνθρωπη.Οι άνθρωποι που την προκαλούν είναι φανατικοί και χωρίς ποιότητα.
H αριστερά που αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής στον σύγχρονο κοινωνικά άδικο κόσμο  δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία  σχέση με τη βία .Είτε την ασκεί συχνά το κράτος φαλκιδεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς με τα μνημόνια που υποθήκευσαν το μέλλον των νέων γεννεών είτε οι δίαφορες ακροδεξιές , και ακροαριστερές ομάδες.
                                                ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Στην Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία ονομάζεται... σοσιαλδημοκρατία.Στην Ελλάδα που έχουμε πλουσιότερο λεξιλόγιο μπορούμε να βαφτίσουμε  για λόγους είτε ψηφοθηρίας, είτε διαφορετικής διάρθρωσης της οικονομίας το κρέας ψάρι  σαν τους καλογέρους για να το γευτούμε την σαρακοστή.
Το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα έχει βαφτιστεί και "κεντροαριστερά." Μετά το μνημόνιο περνάει μεγάλα ζόρια από την κοινή γνώμη που το στήριζε και  ήλπιζε σε καλύτερες ημέρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν 7%. Πολλά στελέχη του έχουν αποσκιρτήσει είτε προσχωρώντας στον ΣΥΡΙΖΑ {Κατσέλη ,Μητρόπουλος ΚουρουμπΛής κ.α είτε  σε νέες κινήσεις όπως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη "Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα" ο Γιώργος Φλωρίδης,  η Αννα Διαμαντοπούλου ,ο Ηλίας Μόσιαλος κ.α.
Ο συνταξιούχος πλέον Θόδωρος Πάγκαλος προτείνει από το "Βήμα" συνεργασία με τη Ν.Δ για να μη καταποντιστεί τελείως το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. 58 πασοκογενοί στελέχη μαζί και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ,ίσως και αργότερα η ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να ιδρύσουν στην Ελλάδα το πείραμα της Ιταλίας με την "ΕΛΙΑ." Να συστεγασθούν δηλαδή φιλικές δυνάμεις κάτω από την ίδια πολιτική στέγη χωρίς να χάσουν την αυτονομία τους.Στην Ελλάδα των αρχηγών και αρχηγίσκων δεν υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες.Πόσο μάλλον που είναι φανερό πως είναι προσπάθεια πασοκογενών δυνάμεων να επιπλεύσουν της κρίσης και να διασωθούν πολιτικά.Αν προχωρήσει αυτή η ιδέα θα το δείξει η πραγματικότητα παρόλο που δεν προτείνουν διαφορετικά πράγματα _σ΄ύμφωνα με τη διακήρυξη τους από την υφιστάμενη πολιτική εκτός των ευχολογίων. Οι νύχτες όπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός "είναι γκαστρωμένες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου