Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΦΑΧΤΗΚΑΜΕ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Στα 1943 άρχισε στην πατρίδα μας ένας πόλεμος... 
αυτός ήτανε ο δ ι κ ό ς μ α ς ο πόλεμος... 
εδώ, γνωριζόμαστε και σφαχτήκαμε.»
Αλέξανδρος Κοτζιάς, Πολιορκία

Στη Γερμανία του μεσοπολέμου στη δημοκρατία της Βαϊμάρης υπήρχαν τέτοια φαινόμενα συγκρούσεων ακροαριστερών και ακροδεξιών ομάδων.
Λέτε να στήνεται παρόμοιο σκηνικό και στη χώρα μας για να έρθει μετά ο σωτήρ δικτάτωρ να κάνει την Ελλάδα μια απέραντη φυλακή;
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση έξω από τα γραφεία της "Χ.Α" στο Ν.Ηράκλειο Αττικής προκλήθηκε από δυνάμεις της αντίδρασης για να αποσταθεροποιήσουν με τον εμφύλιο σπαραγμό και τις ένοπλες συγκρούσεις την όποια έστω και κολοβή αστική δημοκρατία.
Πάντως κάθε εχέφρων συμπολίτης πρέπει να καταδικάζει την βία. Του κράτους, των ναζιστών, των ακραίων μηδενιστών και ακροαριστερών. Η βία προκαλεί αντιβία και εμφύλιους σπαραγμούς.Μετά την δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967-1974 και την πτώση της, με τον διαμελισμό της Κύπρου εδραιώθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα, με όλες τις ατέλειες του και τους φατριασμούς ορισμένων πολιτικών κομμάτων.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση του ιστορικού χρόνου εξ αιτίας της κακοδιοίκησης από το πολιτικό σύστημα με μια Ελλάδα χρεοκοπημένη και με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ διάλογο ομόνοια, σύνθεση απόψεων κοινωνική δικαιοσύνη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.Μόνο με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των λαϊκών στρωμάτων θα επιτευχθεί η συναίνεση και η ηρεμία.
Γράφει στο χρονολόγιο του στο"fb" το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Ανδρέας Νεφελούδης τους δικούς του προβληματισμούς για το δολοφονικό συμβάν¨"Αυτονόητη η καταδίκη της εγκληματικής πράξης και της αφαίρεσης της ζωής δύο νέων ανθρώπων. Αποσταθεροποίηση ο στόχος. Εμένα όμως ρε παιδιά κάτι δεν μου πάει καλά. Πολύ επαγγελματικό το χτύπημα, και οι χαριστικές βολές; Μόνο στο οργανωμένο έγκλημα το συναντάς αυτό. Δεν έχω ικανό κανένα αντεξουσιαστικό χώρο να κάνει τόσο επαγγελματικό και άγρια δολοφονικό χτύπημα. Λέω τώρα και ίσως να είμαι αφελής. Αλλά αμέσως μετά η σκέψη μου πάει στους ωφελούμενους από αυτές τις δολοφονίες. Ποιοι είναι; Είναι η δικαίωση της κυβερνητικής θεωρίας των δύο άκρων, έστω και χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης η ίδια η Χ.Α που από θύτης γίνεται θύμα και προκαλείται για να συνεχίσει... Λέτε να είμαι αρρωστημένα συνωμοσιολόγος; Πάντως πολύ επαγγελματικό το χτύπημα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου