Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ 
ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΤΗΤΑ
Ασπάζομαι την φιλολαϊκότητα, απεχθάνομαι τον λαϊκισμό των κομμάτων.
Οι ανέξοδες υποσχέσεις και τα θα... απ`όπου κι αν προέρχονται δεν συγκινούν πια τη κοινή γνώμη.Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και χρειάζεται ρεαλισμός, χωρίς να λείψει εντελώς ο λογισμός το σχέδιο, και το όνειρο.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
"Τυπικά, τα εκατομμύρια του κ. Παπαντωνίου μπορεί να έχουν δικαιολογηθεί ήδη, να είναι καθαρά. Η ηθική ουσία όμως της σχετικής συζήτησης είναι ότι πρώην υπουργοί, που βρέθηκαν σε νευραλγικές θέσεις, βρίσκονται επίσης με τεράστιες περιουσίες, που τώρα πια συνιστούν σκάνδαλο σε ένα πτωχευμένο κράτος, ανάμεσα σε ένα λαό που υποφέρει υλικά και ηθικά, υπό τη λαιμητόμο οριζόντιων μέτρων και αιματηρών περικοπών βασικών πόρων διαβίωσης. Προστατευμένοι από προκλητικούς νόμους περί (μη) ευθύνης υπουργών, οι πολιτικοί δεν ερευνώνται καν, διότι τα όποια αδικήματά τους παραγράφονται ταχυδακτυλουργικά. Εξάλλου τα τελευταία αρκετά χρόνια, όλες σχεδόν οι εξεταστικές επιτροπές δεν βρήκαν τίποτε επιβαρυντικό για πρώην υπουργούς."

ΘΑ ΦΘΑΣΩ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ

Δεν θα ξαναλειτουργήσω
ενστικτωδώς ποτέ.
Δεν θα φερθώ εγωϊστικά.
ούτε συναισθηματικά.
Σήμερα κόβω σαν μαχαίρι
τις άπληστες επιθυμίες μου.
Δεν θα φθονήσω ποτέ τον
πλούτο του άλλου.
Θα τηρώ με ευλάβεια
κανόνες ηθικής.
Μακριά πάντα από τις μάχες και
τους πολέμους.
Μακριά από την αποξένωση
των μεγαλουπόλεων.
Δεν θα καταναλώνω
απερίσκεπτα ότι
μου σερβίρει η διαφήμιση.
Θα φθάσω όπου δεν μπορώ.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

Η ύπαιθρος χρειάζεται αναζωογόνηση. Νομίζω ότι ένας μορφωμένος αγροτοκτηνοτρόφος- γεωπόνος- με σεβαστή και εκμεταλλεύσιμη κτηματική περιουσία θα ήταν... περιζήτητος γαμπρός. Έτσι όπως είναι στη Κρήτη και όπου αλλού {Γιατί δεν έχω αγροτική εξειδίκευση,}μικρές εκμεταλλεύσεις με ελάχιστα έσοδα και εγκατάλειψη από την πολιτεία της υπαίθρου γιατί να μείνει εκεί ο νέος ως αγρότης;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η Ελλάδα χρειάζεται μια δημόσια τηλεόραση ποιοτική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη, πολυφωνική με ντοκιμαντέρ,παιδικές εκπομπές, ιατρική ενημέρωση,ιστορικές σειρές, ποιοτικές Ελληνικές σειρές, περισσότερες Ελληνικές παρά ξένες. Επίσης όπως παλιά "θέατρο της Δευτέρας" και πολιτικές ,οικονομικές, πολυφωνικές υψηλού επιπέδου αναλύσεις και όχι σκυλοκαυγάδες πολιτικών όπως στην ιδιωτική σκουπιδοτηλεόραση . Ο λαός έχει δικαίωμα να έχει ποιοτική δημόσια τηλεόραση. Γιατί πληρώνει συνδρομή. Όχι βέβαια ότι και στα ιδιωτικά δεν πληρώνει μέσω της διαφήμισης,και του προσφέρουν σκουπίδια.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ -"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
"Η ΕΡΤ ήταν παράδειγμα οικονομικής και κακοδιαχείρισης. Ωστόσο ποιοτικά ήταν αιώνες μπροστά από τη σημερινή σκουπιδοσυλλογή των ιδιωτικών σταθμών. Τον Ιούνιο 2013 , η Ε.Ρ.Τ έδειχνε τον "Πύργο του Ντάουντον" και τα ιδιωτικά κανάλια τις Τουρκικές σαπουνόπερες. Η Ε.Ρ.Τ έδειχνε το "Μονόγραμμα" (έστω και της δεκαετίας του '80) και τα ιδιωτικά κανάλια τι; Τον 'Κωνσταντίνο και Ελένη' και το 'Ρετιρέ' . Η Ε.Ρ.Τ είχε το "Μένουμε Ελλάδα" και τα ιδιωτικά είχαν τα μεσημεριανά "σκουπίδια". Ήμαρτον !!! Δεν μπορώ να συνεχίσω τις ποιοτικές συγκρίσεις.

Σχολίασε ο/η Nikos | 14:47:53, Νοέμβριος 8th, 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
" Με δυο πικρά λόγια: το πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον εν μέρει, εξακολουθεί να παράγει παρακμή και ηθική απαξίωση. Αλλά όλα πια είναι φανερά. Τα βλέπουν όλοι οι πολίτες. Τα βλέπουν και οι δανειστές και τα διατυμπανίζουν ωμά: Προχθές, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Κομισιόν στην τρόικα, καταθέτοντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα, είπαν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται διότι η κυβέρνηση προστατεύει ορισμένα συμφέροντα και επιχειρηματίες.
Ακόμη και οι υπάλληλοι των δανειστών μέμφονται την ελληνική κυβέρνηση για αδικία και διαπλοκή· πόσω μάλλον οι ξένοι πολιτικοί ηγέτες, που τα έχουν επισημάνει με πολλούς τρόπους. Το ηθικό έλλειμμα συνιστά πλέον εθνική ταπείνωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου