Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

{Μικροιστορία}

 ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε από την λεωφόρο Αλεξάνδρας πλησίον του πεδίον του Άρεως.Ήταν γεμάτο από κόσμο όπου έσφυζε από ζωή.Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής Γκύζη οργάνωσε εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του, για τον νομό Έβρου.Στο πρόγραμμα υπήρχαν οι ενδιάμεση σταθμοί. Όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Δίον, κι ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου στην Βεργίνα, η παλιά πόλη , και το μουσείο με τα πολύτιμα εκθέματα των τάφων της Βεργίνας στην Θεσσαλονίκη.Αλλά και πολλά άλλα, και ενδιαφέροντα μέρη όπου δόξα τον Θεό η χώρα μας διαθέτει άφθονα και με αρχαία ιστορία. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή. Αλλά να μην μας κοκορεύονται και οι Σλάβοι από τα Σκόπια που κατέβηκαν στα Βαλκάνια τον 6ο μ.χ αιώνα ότι είναι κατευθείαν και "εξ .. αίματος" απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.Κούνια που τους κούναγε και να`ναι και μεσημέρι.
Η εκδρομή ήταν εκείνου του χρόνου που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν "γουήκ έντ." Ξεκινούσε από την Παρασκευή το απόγευμα με επιστροφή την Κυριακή τα μεσάνυχτα Θεού θέλοντος βέβαια και οδηγού και τροχών επιτρέποντος, στο ίδιο σημεία της αφίξεως.Οι εκδρομείς ήταν άνθρωποι μεσοαστοί, όλων των ηλικιών.Από φοιτητές και φοιτήτριες που δεν κρατιόταν και φιλιόταν στο λεωφορείο. Μέχρι ηλικιωμένους κυρίους και κυρίες απροσδιορίστου ηλικίας, με την βεντάγια ανά χείρας να κάνουν αέρα σ`ένα πούλμαν με φουλ τον κλιματισμό.Το ντύσιμο ήταν καλοκαιρινό και δροσιστικό. Κοντό παντελόνι με κοντό πουκαμισάκι ή κοντό μπλουζάκι οι άνδρες, με πέδιλα στα ποδάρια τους. Και τα κορίτσια προκλητικά χωρίς στηθόδεσμο, με το επάνω ύφασμα να αποκαλύπτει τα στήθια τους, προς τέρψιν μικρών και μεγάλων αρσενικών.Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και γιορταστική. Εκδρομή πήγαιναν βρε αδερφέ.Να φύγουν έστω και για λίγο από το πνιγηρό κλεινόν άστυ του καλοκαιριού και από μια στενόχωρη Αθήνα που τους έπνιγε την ανάσα.
Να ξεφύγουν για λίγο από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις αλλά και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όπου τους υπενθύμιζε καθημερινά ότι η Ελλάδα ήταν μια πτωχευμένη χώρα. Και ότι πρέπει να πληρώνεται βαριά φορολογία στους τοκογλύφους, από τις γενεές, των γενεών. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα διαδρομής και άρχισαν οι εκδρομείς, να αρπάζουν το μικρόφωνο και να λένε ιστοριούλες και σόκιν ανέκδοτα.Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν που θα επακολουθούσε δύο ώρες αργότερα και θα έφερνε αναστάτωση και θλίψη, αλλά και πλήθος από σχόλια στους επιβάτες.Όταν το πούλμαν έφθασε στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός έκανε στάση για λίγη ξεκούραση και καφέ. Οι επιβάτες με την ησυχία τους ανέβηκαν στα σκαλάκια για να εισέλθουν στις καφετέριες.Σκορπίστηκαν εδώ κι εκεί μεταξύ τουαλετών, καταστημάτων αναμνηστικών, και τραπεζιών για καφέ και αναψυκτικό.
Την ηρεμία του καλοκαιριού και την αμεριμνησία των εκδρομέων ήρθε να διακόψει μια διαπεραστική γυναικεία κραυγή που ζητούσε βοήθεια.Αμέσως ακούστηκαν συνεχείς πυροβολισμοί. Λέτε κι ένα όπλο άδειαζε τις σφαίρες του.Επικράτησε ενός λεπτού σιγή. Μετά θόρυβος πανικός φωνές για βοήθεια, αναστάτωση και με την αστυνομία να καταφθάνει ταχύτατα. Μόλις μετά ολίγων λεπτών. Μια όμορφη λεπτή γυναίκα γύρω στα σαράντα πέντε στεκόταν όρθια σαν αποσβολωμένη και κρατούσε στο χέρι της ένα μικρό πιστόλι και κοίταζε στο κενό. Απέναντι στο φαρδύ μακρόστενο τραπέζι, καθόταν νεκρά δολοφονημένα από την ίδια, τα πτώματα ενός άνδρα και μιας νέας γυναίκας.Η γυναίκα αστυνομικός που κατέφθασε με τον συνοδηγό της, την συνέλαβε της φόρεσε χειροπέδες και την οδήγησε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.
Εκείνο το ανδρόγυνο συμμετείχε στην εκδρομή.Ήταν ένα χαρούμενο ζευγάρι και φαινόταν ερωτευμένο γιατί ο άνδρας της κρατούσε συνεχώς το χέρι.
Η αλήθεια ήταν ότι οι επιβάτες της εκδρομής δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ τους και δεν ήταν κι εύκολο με την αποξένωση και το χάος της Αθήνας.Περίμεναν να μάθουν τα νέα από το αστυνομικό ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ραδιοφώνων.
Η σκανδαλοθηρική "Βεσπρέττο" είχε μεγάλες φωτογραφίες κι έγραφε στην πρώτη σελίδα για την δολοφονία και την ερωτική αντιζηλία. Ότι ο άνδρας ήταν διαζευμένος με ένα παιδί δέκα ετών. Και ότι διατηρούσε τρυφερή σχέση με την μικρότερη αδελφή της συζύγου του.Εκείνη- η σύζυγος- δεν συγχώρησε ποτέ την προδοσία τους και ιδίως της αδελφής της. Μέσα στο θυμό την ζήλια και τον πανικό της σχεδίασε και εκτέλεσε την εν ψυχρώ δολοφονία των άπιστων εραστών.
Οι επιβάτες της εκδρομής θα είχαν πια θέμα συζητήσεως εκτός από τα άνοστα ανέκδοτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου