Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ότι κι αν βρεθεί στην Αμφίπολη ας μην παρασυρθούμε σε υπερβολές και πολιτικό αποπροσανατολισμό από την καθημερινότητα των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων.
Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς οι νεοέλληνες με τους αρχαίους Έλληνες.Εκτός από την συνέχιση της γλώσσας με ρίζες από τα αρχαία Ελληνικά. Ας μην παίρνουν τα μυαλά των νεοελλήνων αέρα με τα αρχαία μνημεία και τις σφήκες της Αμφίπολης. Να μην λησμονούν την θέση τους στο κόσμο όπως τότε με την "μεγάλη ιδέα" της αναβίωσης τάχα μου της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου το "ανάδελφον έθνος των Ελλήνων" κατά Σαρτζετάκη ήταν η συνέχεια.Είμαστε μια κουκίδα του χάρτη σ`ένα πληθυσμό της γης 7 δις ψυχών.Ούτε υπήρξαμε κληρονόμοι του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού λόγω ιστορικών συγκυριών. Η αναγέννηση η βιομηχανική επανάσταση ,ο διαφωτισμός,μας ήρθε καθυστερημένα από την Δυτική Ευρώπη.
Χωρίς υπεροψίες και μειονεξίες συμπλεγμάτων κατωτερότητας με ταπεινότητα και σεμνότητα να μαθαίνουμε επαρκώς την σύγχρονη ιστορία μας και να υπερηφανευόμαστε γιατί αυτή είναι η ταυτότητα μας στον σύγχρονο κόσμο.
Προφανώς πρέπει επίσης να είμαστε υπερήφανοι που κατοικούμε στη γη την Ελληνική που οι αρχαίοι Έλληνες με τον πολιτισμό τους φώτισαν τον σύγχρονο κόσμο.Μέχρι εκεί όμως γιατί κάθε υπερβολή εμποδίζει την ιστορική μας αυτογνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου