Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΣΤΡΟΦΗ ΔΕΞΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
*"Η πρόσφατη πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και η συνακόλουθη ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την ελληνική Βουλή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την παλαιά συζήτηση για τη «συντηρητική στροφή των εργατικών κομμάτων» ή πιο «προβοκατόρικα» την «πασοκοποίηση»/κρατικοποίηση του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Κατά την άποψή μας η επανάληψη της συντηρητικής στροφής του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και σε μικρό χρονικό διάστημα, συνιστά μια μεγάλη μετατόπιση για το ελληνικό κομματικό σύστημα και μια καθοριστική δημοκρατική υποχώρηση, που οργανώνει τη μετάβαση του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού σε ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα."
"Θα κατασκηνώσει η εφορία έξω από το κατάστημα που φοροδιαφεύγει."
Από δελτίο ειδήσεων της "ΕΤ1"
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ
ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
Ο νόμος {Ιστός της αράχνης} πιάνει τα κουνούπια και του ξεφεύγουν οι ελέφαντες.
ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ
Παρά πολύ απειλητική ακούγεται η φωνή του νέου υφυπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Έτσι τουλάχιστον τον ακούνε οι μαγαζάτορες, οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που χρωστούν στο ΤΕΒΕ τα μαλλιά της κεφαλής τους. Με μια οικονομία που χειμάζεται από την μείωση των μισθών και των συντάξεων από την μείωση του ΑΕΠ κατά 25% από την δυσθεώρητη ανεργία του 27%. Κι από των ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων που συγκεντρώνουν το μέγιστο του τζίρου και των εσόδων και όπου βρίσκουν με τους νομικούς τους συμβούλους και τους λογιστές τους χίλιους τρόπους για να μην πληρώνουν φόρους.Οι άνθρωποι αυτοί των μικρών πραγμάτων, δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους και μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κι από πάνω ακούνε τον αρμόδιο υφυπουργό μιας τύποις "αριστερής" κυβέρνησης όπου έπρεπε να τους στηρίξει, να τους απειλεί ότι θα τους "κόψει" το κεφάλι και θα τους κλείσει το ήδη μισοκλεισμένο σπίτι τους.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάποιοι επειδή είναι "μικροί" πρέπει να φοροδιαφεύγουν.
Όλοι μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν σύμφωνα με την φοροδοτική τους ικανότητα.
Δεν γνωρίζουμε όμως που θα βρουν τα χρήματα οι υπερβολικά φορολογημένοι μικροεπιχειρηματίες με την αύξηση από μηδέν εισόδημα, στο 26% που ήταν υπερβολικό, από φέτος σε 29% και με 75% ή και 100% προκαταβολή για το επόμενο έτος.
{Μην τάχατες η κυβέρνηση της "αριστεράς" ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να αφανιστούν οι μικρές επιχειρήσεις;
Μπααα. Το κάνουν αλλά δεν... το θέλουν.}
Εκτός αν ο παππούς τους,στο χωριό ...ανακάλυψε στο χωράφι του πηγή πετρελαίου.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να διενεργούνται έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.
Πρωτίστως όμως πρέπει να υπάρχει στον φορολογούμενο εμπιστοσύνη και φορολογική συνείδηση.
Οι απειλές φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα όπως η δράση φέρνει την αντίδραση.
Και οι φόροι που εισπράττει το κράτος να επιστρέφουν πίσω με δημόσια έργα και κοινωνικό μισθό.
Ειδικά τώρα {έρημη μου χώρα} φεύγουν τα χρήματα των πολιτών στην μαύρη τρύπα του ατέλειωτου χρέους.
*Κώστας Ελευθερίου*, Χρύσανθος Δ. Τάσσης**
* Ο Κώστας Ελευθερίου είναι υπ. διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
**Ο Χρύσανθος Δ. Τάσσης διδάσκει Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Είναι συγγραφείς του βιβλίου «ΠΑΣΟΚ: Η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος», εκδόσεις Σαββάλας.
ΠΗΓΗ {Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου