Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η θρησκεία είναι μια ανθρώπινη ανάγκη γιατί ο άνθρωπος γνωρίζει ότι είναι θνητός , έχει βάσανα στην ζωή και ζητά παρηγοριά.
"Όταν μιλούν για τις έσχατες έγνοιες, τον θάνατο ,το νόημα, την ελευθερία, την μοναξιά, προφανώς πλησιάζουν στην περιοχή που αποτελεί την ουσία της θρησκευτικής παράδοσης. Η θρησκευτική πίστη και πρακτική υπήρξε αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο φαινόμενο όλων των εποχών. Ανακαλύφθηκε ποτέ κανένας πολιτισμός που να μην περιλαμβάνει κάποιας μορφής θρησκευτική λατρεία;"
Ο Γερμανός συγγραφέας Βίλχεμ Μπους γράφει σ`ένα βιβλίο του ότι¨"όποιος έχει βάσανα έχει και λικέρ.""Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Λουδοβίκος Φόϋερμπαχ έγραψε ότι ¨"οι άνθρωποι είναι πολύ εγωιστές και δε θέλουν να πιστεύουν ότι θα πεθάνουν. Γι`αυτό ανακάλυψαν την αθανασία των ψυχών" Αλλά συνέχισε, "ο άνθρωπος πάνω στη γη πρέπει να αγαπήσει τον συνάνθρωπο του και να γίνει ο δικός του Θεός." "homo homini deus est." Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Βόλφαγκ Αμαντέους Γκαίτε έγραψε"¨"'Όποιος έχει τέχνη και επιστήμη έχει θρησκεία>" 'Οποιος πάλι δεν έχει ούτε τέχνη ούτε επιστήμη πάλι έχει θρησκεία." Τελειώνω με τον με τον θεμελιωτή του μαρξισμού Καρλ Μαρξ ο οποίος έγραψε¨ "Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η ψυχή σ`ένα κόσμο χωρίς ψυχή , είναι το όπιο του λαού." Υ.Γ Ο μεγάλος αρχαιολόγος των αρχαιοτήτων της Θήρας,Σαντορίνης καθηγητής Σπύρος Μαρινάτος σ`ένα βιβλίο του έγραψε ότι¨ "αρχαίοι Ανατολικοί λαοί πίστευαν στον θάνατο και στην ανάσταση πολύ πριν την χριστιανική θρησκεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου