Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Γράφει ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στα Χανιά αυξήθηκαν οι επισκέπτες οι οποίοι ταξίδεψαν με το πλοίο τον Ιούλιο ενώ μειώθηκαν λόγω ακριβών εισιτηρίων οι επισκέπτες με τα αεροπλάνα της «Ολύμπικ» και της «Ετζιαν». Οι τιμές των πλοίων μειώθηκαν διότι εισήλθε στον ανταγωνισμό , η «Μπλου σταρ φέρις» εταιρεία που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο της «Μαρφίν».
Ο όμιλος της ΜΑΡΦΙΝ έσπασε τις τιμές για να μπει στο ρουθούνι του μεγαλομετόχου της ΑΝΕΚ Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επειδή δρομολόγησε πλοίο στις γραμμές της Ρόδου. Από τον ανταγωνισμό ωφελήθηκε το επιβατικό κοινό διότι ταξίδεψε με φθηνά ναύλα, σε εποχές οικονομικής στενότητας όπου του μειώνουν τον μισθό και την σύνταξη. Ας ελπίσουμε ότι προs όφελος του κοινού θα συνεχιστεί ο ανταγωνισμός, παρόλο που πάντα οι μεγάλες εταιρίες βρίσκουν τρόπους να συμφωνήσουν , για να πάψουν τον ανταγωνισμό και να προβούν σε εναρμονισμένες τιμές σε βάρος του κοινού ,παραβαίνοντας την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, όπως π.χ.έπραξε το καρτέλ του γάλακτος. Άραγε κάνει σωστά την δουλειά της η επιτροπή ανταγωνισμού; Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, έχει για πρόεδρο της ένα διακεκριμένο Χανιώτη από την Κίσσαμο, τον επίτιμο αρεοπαγίτη κ. Δ. Κυριτσάκη. Εντωμεταξύ ο όμιλος της «Μαρφίν» όπου έχει εξαγοράσει την «ολυμπιακή» ήρθε σε συμφωνία για συγχώνευση με την «έτζιαν» για τούτο δεν έχουν ανταγωνισμό και έβαλαν όχι μόνο αλάτι, αλλά και πιπέρι στις τιμές. Δεν γνωρίζω αν έχει επιτρέψει η κυβέρνηση την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ,για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μονοπώλιο και να δρα ανεξέλεγκτα εις βάρος των συμφερόντων τη πλειοψηφίας του λαού.
Κατά τα άλλα ο δρόμος της λιτότητας που μας έχει επιβάλει η τρόικα πηγαίνει στην «ευθεία οδό» και θα εγκριθεί η δεύτερη δόση του δανείου. Οποία ευτυχία για το διεθνές και εγχώριο τραπεζικό κεφάλαιο, όπου εξασφαλίζει έτσι την αποπληρωμή των δανείων του. Με την ευκαιρία αυτή πατάει η κυβέρνηση στην πίεση αυτή ,της τρόικα για να εκσυγχρονίσει ορισμένες δομές της Ελληνικής οικονομίας που είχαν κολλήσει σε άλλες προκαπιταλιστικές εποχές. Υπάρχει στην Ελλάδα υπερβολικός κρατισμός όχι μόνο λόγω πελατειακού κράτους αλλά και λόγω αδυναμίας του Ελληνικού κομπραδόρικου και παρασιτικού καπιταλισμού να απορροφήσει τον κόσμο της εργασίας. Κουλουβάχατα και φασκελωκουκούλωτα . Πάνω στις αδυναμίες της διοίκησης φύεται η αδιαφάνεια η διαφθορά και η κλεπτοκρατία. Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η ΔΕΗ. Λέτε να φοβήθηκε την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μπα αυτοί δεν φοβούνται τίποτα και κανένα, «είναι οι αντιστασιακοί της εξουσίας». Ποιόν υπηρετούν όμως τον Μαμωνά ή τον Θεό ; Γιατί δεν μπορείς για πολύ να έχεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν και το νερό της Θεσσαλονίκης {την ΕΥΔΑΘ}.Παλιά λέγανε για τον γέρο Μητσοτάκη ότι δεν έχει ενδοιασμούς να πωλήσει ακόμη και την Ακρόπολη.
Οι σημερινοί κυβερνήτες ξεπουλούν την Ελλάδα χωρίς να ανοίξει μύτη. Μπράβο μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου