Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

«Η ΣΕΧΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»
Τυφλή τρομοκρατία και μηδενισμός χωρίς αύριο.
Σύμφωνα με τον Έλληνα φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο, η Ορθοδοξία εξέθρεψε τον μηδενισμό στα σπλάχνα της. Διότι οι Ορθόδοξοι είχαν ροπή προ τον αναχωρητισμό, τον μοναχισμό ,μακριά από την κοινωνία όπου την θεωρούσαν ξένο σώμα φοβική και εχθρική. Η ολοκλήρωση του Ορθόδοξου ερχόταν μέσα από τον μοναχισμό, και εκεί αναζητούσε την σωτηρία της ψυχής του μέσα από την αναζήτηση του Θεού. Σε αυτό το πλαίσιο πάντα κατά τον καθηγητή Στέλιο Ράμφο εμφανίστηκε και ο αναρχικός μηδενισμός στην Ρωσία τον 19ο αιώνα με τον Νιτσάγεφ και τους συντρόφους του.
Αντίθετα στην Γερμανία του Λούθηρου και στην Ελβετία του Καλβίνου, αλλά και στην Αγγλία, όπου αναπτύχθηκε ο καπιταλισμός έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο η προτεσταντική ηθική σύμφωνα με τον Γερμανό κοινωνιολόγο Μαξ Βέμπερ όπου και ανέπτυξε τις αιτίες επισταμένως στο βιβλίο του «η προτεσταντική ηθική και η ανάπτυξη του καπιταλισμού» Ο προτεσταντισμός κι ο τρόπος ζωής των πιστών συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δυτικού καπιταλισμού. Ο Θεός των προτεσταντών ήταν ένας Θεός της Εβραϊκής παλιάς διαθήκης, Θεός τιμωρός. Στο δόγμα αυτό δεν υπάρχει συχώρεση, και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα είναι ο ευνοούμενος του Θεού, για να πάει στον παράδεισο, και να κερδίσει την αιώνια ζωή. Έτσι οι προτεστάντες αρχίζουν να φέρνουν τον μοναχικό τρόπο ζωής στην κοινωνία.
Πίστευαν ότι ο κοινωνικός και ενάρετος άνθρωπος θα κέρδιζε την εύνοια του Θεού.
«Στον προτεσταντισμό έχουν καταργηθεί οι ιερείς, ως αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης, για να τους συμβουλεύονται. Έτσι ως αντικειμενικό μέτρο για τη εύνοια του Θεού οι προτεστάντες υπόθεταν, ότι είναι η επιτυχία στην ζωή . Δηλαδή η δημιουργία οικογένειας , ο λιτός τρόπος ζωής , η επιτυχημένη επιχείρηση κ.λπ.» {Χρήστος Γιανναράς εκπομπή «Ανιχνεύσεις» Ε.Τ 3} Σύμφωνα με τα παραπάνω η τυφλή τρομοκρατία της «Σέχτας επαναστατών» εναντίον των πάντων, αλλά κυρίως κατά της οικονομικής ολιγαρχίας, και όσους θεωρεί σύμμαχους και υπηρέτες της, όπως τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια εντάσσεται στο ρεύμα του αναρχικού μηδενισμού, όπου υποσυνείδητα έχει περάσει η ιδεολογία της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, πάντα κατά τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο. Στην προκειμένη περίπτωση η Σέχτα αν και άθρησκη, παίζει τον ρόλο του Θεού τιμωρού των Εβραίων και των προτεσταντών, όπου έρχεται να τιμωρήσει όσους λοξοδρόμησαν από τον σωστό δρόμο του Θεού -Σέχτας. Δεν προτείνουν βεβαίως κανένα δρόμο ούτε Χριστιανικό ούτε διαβολικό. Έναν δρόμο, μια έστω ουτοπία που θα βγάλει τους καταπιεσμένους από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Αλλά μοιάζουν και με τον γελοίο εκείνο βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο όπου είχε πει το αμίμητο «μετά από εμένα το χάος». Η καπιταλιστική κοινωνία είναι μία άδικη και εκμεταλλευτική κοινωνία . Ο υπαρκτός σοσιαλισμός που προσπάθησε να την αντικαταστήσει, δεν είχε επιτυχία και κατέρρευσε. Μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης πρότυπο σοσιαλισμού και ανθρωπισμού δεν πρόκειται να βρεθεί και να γίνει αποδεκτό με ατομικές δολοφονίες και Ροβεσπιερική και Σταλινική τρομοκρατία. Πρέπει να το παραδεχθούμε σύντροφοι ότι προς το παρόν χάσαμε την μπάλα από την μικρή περιοχή.
«Στην «Γενεαλογία της ηθικής» ο Φρειδερίκος Νίτσε μιλά για όλους εκείνους τους αδύναμους, τους παραιτημένους από την ζωή αυτούς που οι κοινωνικές συμβάσεις και απαγορεύεις ή η ανικανότητα να δράσουν για λογαριασμό του εαυτού τους ,τους οδήγησε στον σχηματισμό μιας εσωτερικής «κακής συνείδησης» καταπιεσμένης και διαβρωμένης από το δηλητήριο τη μνησικακίας. Έτσι μοιάζουν όλοι αυτοί που στο πρόσωπο μιας σέχτας αναγνωρίζουν τον προσωπικό τους εκδικητή».
Όσοι όμως αναγνωρίζουν στο πρόσωπο μίας σέχτας ,τον προσωπικό τους εκδικητή σήμερα, αύριο θα φέρουν έναν λαοπλάνο Χίτλερ και τους Ναζί στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου