Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

"ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ"
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ"
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
--------------------------------------
Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ παρουσίασε το νέο του βιβλίο στο "Πνευματικό κέντρο Χανίων." Ένα μυθιστόρημα για το γαμήλιο ταξίδι του Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου με την δεύτερη σύζυγο του Έλενα Σκυλίτση. Καλπάζει από ώριμη νεότητα και φαντασία "ο γιος του τσαγκάρη" από το Λασήθι, ο μαχητής της γενιάς του Πολυτεχνείου με τους γκρίζους κροτάφους, το πρώην αναπληρωματικό μέλος του Π.Γ {"πολίτ μπιρώ"} του Κ.Κ.Ε όπου προώθησε μαζί με άλλους νέους "ο σύντροφος" γενικός γραμματέας Χαρίλαος Φλωράκης.Έχει πλούσιο βιογραφικό ο χημικός μηχανικός,Μίμης Ανδρουλάκης, το πρώην ανώτατο στέλεχος του "Συνασπισμού" κι αργότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο συγγραφέας του βιβλίου "σοσιαλιστική αυτοδιαχείριση αυτοδιοίκηση" και "Σοβιετική Ένωση 2.000" και πολλών μυθιστορημάτων.
Συμπαρουσιαστές του βιβλίου ήταν ο γενικός διευθυντής του "Εθνικού ιδρύματος ερευνών και μελετών Ε.Κ.Βενιζέλος" Νίκος Παπαδάκης και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης. Όπως ήταν φυσικό για την πολυτάραχη ζωή ενός μεγάλου πολιτικού όπως ο Ελ. Κ. Βενιζέλος, η παρουσίαση στράφηκε κυρίως στην πολιτική και την ιστορία παρά στην προσωπική ζωή του μεγάλου πολιτικού.
Ο φανταστικός Μίμης βέβαια παρουσίασε στο κοινό ένα άγνωστο Βενιζέλο γυναικοκατακτητή όπου στην ανδρική του γοητεία, δεν αντιστεκόταν καμιά γυναίκα. Που είσαι δημοσιογράφε, πρώην δήμαρχε και πρώην βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλε με το δικό σου μυθιστόρημα;Εσύ έγραψες μόνο για την σχέση του μετά τον θάνατο της νεαρής πρώτης του γυναίκας Μαρίας, με την γειτόνισσα του στην Χαλέπα Χανίων Παρασκευούλα Βλουμ.!!! Γιατί δεν συμβουλεύτηκες τον Μίμη με τόσες "πλούσιες" πηγές;
Όταν η παρουσίαση έλαβε τέλος χαιρέτησα τον Μίμη Ανδρουλάκη. Του λέω¨"Εσύ βρε παιδί μου παρουσίασες τον Ελευθέριο Βενιζέλο μεγαλύτερο πιδήκουλα και από τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου." Στην κρεβατοκάμαρα του ήσουν; Τι μου απάντησε νομίζετε ο αθυρόστομος Μίμης¨ "Ο Ανδρέας ήταν σαβουρογάμης."
"Πήγαινε και με χοντρές..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου