Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ . ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
"Η 10η Δεκεμβρίου, η ημέρα που το 1948 υπεγράφη η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων για να λειτουργεί ως διαρκής υπόμνηση ότι ο σεβασμός τους, που είναι απαρέγκλιτος όρος του σεβασμού προς τη δημοκρατία, δεν επιδέχεται υποσημειώσεις και αστερίσκους και δεν λειτουργεί α λα καρτ. Αν υπάρχει ένα αδιόρατο νήμα που συνδέει πολυσχιδείς και φαινομενικά ετερόκλητες διατάξεις*, τούτο είναι: το δικαίωμα να έχουμε δικαιώματα υπό την ανθρώπινη ιδιότητά μας, που συνιστά και την προμετωπίδα της Οικουμενικής Διακήρυξης, σύμφωνα με την οποία όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα νομοθετούν προκειμένου να παρέμβουν και να καθορίσουν τον ιδιωτικό βίο των πολιτών. Μια δημοκρατική πολιτεία υπερψηφίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν συνιστούν πεδίο διαπραγμάτευσης. Δεν καλούμαστε να ψηφίσουμε υπέρ ή κατά του συμφώνου συμβίωσης αλλά υπέρ ή κατά της ισονομίας."
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΑΚΗ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
{Εισήγηση
στην Βουλή των Ελλήνων.}
Πηγή {TVXS}
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Οι κοινωνίες αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι ηθικοί κανόνες 
και προσαρμόζονται στις εκάστοτε κοινωνικές εξελίξεις.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα κοινωνικής αλλαγής στα ήθη και έθιμα των λαών. 
Την διαφοροποίηση των ηθικών κανόνων έρχεται η δημοκρατική πολιτεία να νομιμοποιήσει σεβόμενη την ανθρώπινη βούληση και τ`ανθρώπινα δικαιώματα που τόσο καταπατούνται στις αυταρχικές κοινωνίες..
Στους μεγαλύτερους κι όχι σε όλους φαινόταν ίσως "φυσιολογικό" 
να στιγματίζει η κοινωνία τους ομοφυλόφυλους να τους κοροϊδεύει ότι είναι "πούστηδες" και να τους σπρώχνει στο περιθώριο ή να τους δολοφονεί όπως οι ναζί. Σε ευρύτερες κοινωνικές μάζες υπάρχουν και λαϊκές εκφράσεις όπως¨ "δεν μου φέρθηκες σαν άντρας αλλά η συμπεριφορά σου ήταν πούστικη." Στους νέους όμως της αύριον ημέρας, ίσως να φαίνεται "φυσιολογικό" και κατά τα φαινόμενα -μπορεί να είναι- να φιλιούνται δύο άνδρες στον δρόμο όπως γίνεται με δύο νέους του αντίθετου φίλου.
Τίποτα δεν μένει στατικό τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο.
Παρά την χριστιανική ηθική ότι¨ "ο άνδρας και η γυναίκα ενώνονται εις σάρκαν μίαν" η ...γη και η κοινωνία κινείται χωρίς να κοιτάζει των συντηρητικών τη μελαγχολία.Οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες έχουν προ πολλού νομιμοποιήσει τις ομόφυλες σχέσεις και η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2013 από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν λοιπόν υποχρέωση της Ελλάδας να προσαρμοστεί στο Ευρωπαϊκό δίκαιο σαν μέλος και μάλιστα από τα πρώτα της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας για να απαγγείλω κατηγορητήριο για τις αλλαγές.Νομίζω όμως ότι για τους συντηρητικούς πολίτες των
μεγάλων ηλικιών {όπως και της δικής μου ηλικίας} θα είναι ανατροπή σε αυτά που ήξεραν. Σε μια δημοκρατική κοινωνία βέβαια δεν πρέπει να στιγματίζονται οι διαφορετικοί, αλλά και η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό που είναι "σωστό" και "καλό" για τον ένα, μπορεί να μην είναι για τον άλλο. Όλοι όμως έχουμε δικαίωμα να συνυπάρχουμε με τις διαφορές μας,σε μια ελεύθερη κοινωνία.Σεβόμενοι την διαφορετικότητα μας διότι δεν είμαστε πρόβατα να μας βόσκουν στο λιβάδι αλλά σκεπτόμενοι άνθρωποι.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ . ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου