Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 
-------------------------
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
-----------------------------
"Ο κομμουνισμός είναι μια ουτοπία και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί."
Αλεχάντρο Κάστρο
γιος Ραούλ Κάστρο
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο-συγγραφέα
Ιάσωνα Πιπίνη
ΠΗΓΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
"ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ"
"ΕΡΤ1"
-----------------------------------
Συμφωνώ ότι ο κομμουνισμός είναι μια ουτοπία ένα άπιαστο όνειρο για τους φτωχούς και καταπιεσμένους του πλανήτη. Κυρίως βέβαια για το προλεταριάτο που το προόριζε πριν 150 και ...χρόνια... να αναλάβει την εξουσία ο στοχαστής ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ.
Ο κόσμος δεν είναι όπως στην εποχή των ΜΑΡΞ ,ΕΝΓΚΕΛΣ.
Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι κατέστρεψαν την Ευρωπαϊκή Ήπειρο Καθεστώτα κατέρρευσαν περιφερειακοί πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις προκλήθηκαν από τα κοράκια και συνεχώς γίνονται.
Μεταπολεμικά η Ευρώπη χωρίστηκε στα δύο και άρχισε την ανοικοδόμηση.
Δικτατορίες στηρίχτηκαν μεταπολεμικά από την μια πλευρά και σταλινικά αυταρχικά καθεστώτα από τη άλλη.
Η τεχνολογία, και η ιατρική συν την ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει με άλματα και έχει βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των κοινωνιών.
Ασφαλώς δεν πρέπει να υποστηρίζεται, ότι επειδή ο κομμουνισμός είναι μια ουτοπία, δεν υπάρχει στον κόσμο κοινωνική αδικία και μάλιστα στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο όπου όπως είχα διαβάσει προ εικοσαετίας σε βιβλίο του Λέστερ Θώροου¨ "στον πρώτο κόσμο υπήρχε μια κοινωνία του τρίτου κόσμου" αλλά πολύ περισσότερο εκεί που επενδύουν οι πολυεθνικές στις χώρες του τρίτου κόσμου όπου εκμεταλλεύονται τους φτωχούς εργαζόμενους "χωρίς λύπην χωρίς περίσκεψιν χωρίς αιδώ."Γενικότερα εκεί επενδύουν οι περισσότερες μεγάλες βιομηχανίες και μάλιστα παράγουν ένα ανταλλακτικό σε κάθε χώρα για να διασπάσουν τους εργαζόμενους.
Που;
Στις υπανάπτυκτες χώρες του τρίτου κόσμου και μάλιστα στις ημέρες μας όλο και εντείνεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με την σώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια. Το 1% κατέχει του 60% του πλούτου.
Κερδίζουν επίσης οι ολιγάρχες και τα "γκόλντεν μπόϊς" αμύθητα ποσά και από τα χρηματιστήρια και όπως αναλύουν τα κοινωνικά κινήματα έχουν μετατρέψει το καπιταλισμό σε ¨"καζινοκαπιταλισμό."
Προφανώς ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να είναι διαρκής για μια δίκαιη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου