Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ¨
----------------------------------------------
"Τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες"
Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
------------------------------
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
------------------------------
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης» τονίζει στην "Βραδυνή της Κυριακής" ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως δεν μοιάζει να είναι στην ίδια γραμμή με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.
---------------------------
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
{ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ}
ΠΗΓΗ{NEWSIT}
---------------------
Διορισμός του Χίτλερ και πολιτικό τέλος του Χίντενμπουργκ
---------------------------------------------------------------------
"Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο 85χρονος πρόεδρος Χίντενμπουργκ κάλεσε τον Χίτλερ να αναλάβει την καγκελαρία. Παρόλο που αντιπαθούσε τον ίδιο τον Χίτλερ, μπήκε όλο και περισσότερο στη σφαίρα της επιρροής των εθνικοσοσιαλιστών. Έτσι, με αφορμή τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ,σ.σ{όπου ήταν προβοκάτσια των ναζί και αποδόθηκε στους κομμουνιστές} και ο Χίντενμπουργκ πείστηκε να συμφωνήσει σε αναγκαστικό διάταγμα, βάσει του οποίου de facto εξουσιοδοτούσε τον Χίτλερ να καταργήσει τα κυριότερα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. Το αναγκαστικό διάταγμα, όμως, ίσχυε, βάσει του Συντάγματος, μόνο επί περιορισμένο χρονικό διάστημα."
---------------------------------------------------
Πηγή {βικηπαίδεια}
----------------------
Ο Καθηγητής νομικής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος προφανώς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο.
Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν λίγες ημέρες υπουργός δικαιοσύνης.
Δεν περίμενε κανείς δημοκρατικός πολίτης από ένα διαπρεπή πανεπιστημιακό να προβεί σε τέτοιες απαράδεκτες και προσβλητικές για το δημοκρατικό πολίτευμα δηλώσεις.
Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι οι "εθνικοσοσιαλιστές" {ναζί }του Αδόλφου Χίτλερ εξελέγησαν πρώτο κόμμα το 1933. Όταν έλαβαν την εντολή από τον γηραιό πρόεδρο και πρώην στρατάρχη και ήρωα του Α/ παγκοσμίου πολέμου Π. ΦΟΝ ΧΙΝΤΕΜΠΟΥΡΓΚ σχημάτισαν κυβέρνηση με το μικρό συντηρητικό κόμμα του Φον Πάπεν και κατάργησε το κοινοβούλιο και την δημοκρατία.
Ουδεμία σύγκλιση με τους ναζί πρέπει να υπάρξει.
Το κυριότερο όμως είναι να εκλείψουν τα οικονομικοπολιτικά αίτια που εκτρέφουν ακραίες καταστάσεις στην Ε.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου