Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
---------------------------------------------------------------------
Φίλες φίλοι καλημέρα. Σήμερα επιθυμώ να σας συστηθώ πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό σοσιαλδημοκράτη όλην μου την ζωή. Μάλλον όχι όλη γιατί στα νιάτα μου υπήρξα κομμουνιστής. Στην ηλικία μου δεν μου επιτρέπεται ο οπαδισμός αλλά λειτουργώ βάσει αρχών. Η παρούσα κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει ορισμένα πράγματα υπέρ των στρωμάτων που πλήττονται όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους βάσει του ΑΜΚΑ, -διορισμό γιατρών στα νοσοκομεία, βοήθεια και υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, κοινωνικό μέρισμα κλπ. Ότι γίνεται στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης το γράφω και το επικροτώ. Παρατηρώ όμως ότι σε διοικήσεις δημοσίων οργανισμών τοποθετεί κομματικά στελέχη και διαφωνώ Η ανευθυνότητα που φέρονται τα κόμματα όπου οδήγησαν την Ελλάδα στο βάραθρο και το λαό της να γίνει ο παρίας της ΕΕ, κι όπου κάνουν το άσπρο μαύρο σύμφωνα με τα κομματικά τους συμφέροντα μου προκαλεί αηδία και τάσεις έμετου. Πιστεύω στην αξιοκρατία και στον απογαλακτισμό του κράτους από το κόμμα όπου με τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά, τόσα δεινά έχει φέρει στην χώρα. Η αστική δημοκρατία της δύσης έχει πολλά θετικά όπως και αρνητικά. Εμείς είχαμε βολευτεί στο οθωμανικό και ανατολίτικο ραχάτι μας και δεν υιοθετήσαμε τον αρχαίο πνευματικό πολιτισμό που υιοθέτησε η δύση με την αναγέννηση και το διαφωτισμό και έκανε βέβαια άλματα αλλά και δύο καταστρεπτικούς πολέμους στο έδαφος της στον εικοστό αιώνα. Επίσης υπήρξε αποικιοκρατική επιδόθηκε στο δουλεμπόριο και εξολόθρευσε τους ινδιάνους της Αμερικής, για να τα λέμε όλα.Ο πολιτισμός της δύσης έχει και τα δύο¨ πολιτισμό και βαρβαρότητα που πάνε χέρι χέρι όπως έγραψε ο Γάλλος φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν στο ομώνυμο βιβλίο του¨ "πολιτισμός και βαρβαρότητα."
Υ.Γ
Μετά την πτώση των κρατών του "υπαρκτού σοσιαλισμού" ο καπιταλισμός νόμισε ότι είναι παντοδύναμος.
Σχεδόν ασύδοτος αιχμαλώτισε την πολιτική και τους πολιτικούς και είχε ως αντιπάλους μονάχα τα κοινωνικά κινήματα.
Τα υπερκέρδη των πολυεθνικών αυξήθηκαν αλλά ο καπιταλισμός αχόρταγος τρώει όχι μόνο τις σάρκες αλλά και τα κόκαλα των λαών Μέχρι να πέσει αναίσθητος και ηττημένος από την αδηφαγία του.
Σε αυτήν την συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν προεκλογικά πρόγραμμα που ήταν μεν δίκαιο αλλά ανέφικτο εξαιτίας των αρνητικών διεθνών συσχετισμών.
Δεν το γνώριζε;
Σημασία έχει ότι συνθηκολόγησε και εφαρμόζει τις άδικες πολιτικές των πιστωτών όπου ηγεμονεύει η μονολιθική Γερμανική ελίτ με εμμονή στην διαρκή λιτότητα.
Η ιδέα της κοινωνικής αριστεράς για μια ακόμη φορά συκοφαντήθηκε από την Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου