Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης
ΕΦΥΓΕ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ
Έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 66 ετών ένας σημαντικός , στιχουργός, ποιητής, τραγουδιστής, και συνθέτης. Ο Κρητικός εξ Ηρακλείου ορμώμενος Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος υπήρξε ένας αγωνιών διανοούμενος και δημοκράτης.
Στην διάρκεια της δικτατορίας κατέφυγε στο Λονδίνο. Έλαβε επίσης μέρος στα γεγονότα του Μάη του 68 στο Παρίσι. Το 1986 όταν εκδόθηκε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» η οποία βοήθησε στην προώθηση της ενωμένης αριστεράς υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος της. Καταξιώθηκε στο χώρο της μουσικής ως στιχουργός και τραγουδιστής συνεργαζόμενος με γνωστούς συνθέτες όπως τον Λοϊζο τον Ξυδάκη κ.α Ο Ρασούλης ήταν ένας λόγιος τραγουδοποιός, μακριά από κυκλώματα , φίλος και συμπαραστάτης του λαού.
«Δημοκρατική Συμμαχία»-Ντόρα Μπακογιάννη
«Πολιτική ; Ένας αγώνας συμφερόντων μετεμφιεσμένος σε διαγωνισμό αρχών»
Α. ΜΠΙΡΣ
Ήρθε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη, για να προωθήσει το κόμμα της «Δημοκρατική συμμαχία» και να εμψυχώσει τους φίλους, και ψηφοφόρους της
Η κ. Μπακογιάννη είναι μια νέα πολιτικός , και δεν είναι κόρη του Κ. Μητσοτάκη ούτε υπήρξε διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου . Δεν υπήρξε υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 -93 ούτε υπήρξε Δήμαρχος Αθηναίων ,με την στήριξη της Ν.Δ. Δεν υπήρξε επίσης υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή , μια κυβέρνηση η οποία το έσκασε από την διακυβέρνηση- όταν έριξε το καράβι στις πόρτες της Πάρου, -δια των εκλογών . Η κ. Μπακογιάννη επίσης δεν προώθησε τον γιο της Κώστα , ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος Ευρυτανίας. Η κ Μπακογιάννη δεν έχει ένα αδελφό πολιτικό τον Κυριάκο , τομεάρχη της Ν.Δ στον τομέα του περιβάλλοντος. Η κ Μπακογιάννη επίσης δεν στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης του απεχθούς «μνημονίου» και την δυστυχία που για τους πολλούς επιφέρει. Ποτέ δεν υπήρξε συνυπεύθυνη, για την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας, διότι δεν άσκησε ποτέ καμία εξουσία επειδή ήταν παρατηρητής και αμέτοχη στα δρώμενα. Η κ Μπακογιάννη δεν είναι κόρη του Κ. Μητσοτάκη συνεχιστής των πολιτικών τζακιών, της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.
Με την «Ζήμενς» δεν είχε καμία σχέση ούτε γνώριζε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ασφαλώς λόγω της πολιτικής της αγνότητας ,μπορεί να καταφέρετε δημοσίως εναντίον των παλαιών πολιτικών κομμάτων, και να ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού , ως πολιτικός της Ελληνικής παρθενογένεσης, η οποία βγήκε στην πολιτική μυρίζοντας τον κρίνο του Θείου πνεύματος. Για όλους αυτούς τους λόγους Έλληνες, και Ελληνίδες σκεφθείτε πριν ρίξετε την ιερή, πίσω από το παραβάν μυστική ψήφο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου