Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

MATIEΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ;
Έλαβα μια πρόσκληση να συμμετάσχω σε μία εκδήλωση –τιμητική βραδιά προς τιμή δημοσιογράφου των τοπικών Μ.Μ.Ε. Ρώτησα τον τελετάρχη εάν ο δημοσιογράφος έχει πάρει σύνταξη, και θα γίνει αυτή η βραδιά προς τιμή του. Όπως πράττουν π.χ. οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για συναδέλφους τους. Ή αν έβγαλε στην δημοσιότητα κανένα μεγάλο σκάνδαλο τύπου «γουώτερ γκαίητ», ή έστω Άκη- γκέητ;. Άκουσον, άκουσον, να έχω τόσες απαιτήσεις από δημοσιογράφο της μικρής μας πόλης. Εδώ η διαπλοκή είναι μικρή , και τα σκάνδαλα μικρά. Στην πρωτεύουσα φωλιάζουν οι μεγάλες διαπλοκές. «Όχι μου είπε ούτε σε ηλικία συντάξεως βρίσκεται
ούτε έβγαλε τόσο μεγάλο, λαβράκι»
Τότε γιατί να λάβω μέρος; Επειδή ένας δημοσιογράφος κάνει καλά την δουλειά του, έστω με περισσότερη γενναιότητα, από τους συναδέλφους του; Νομίζω ότι έχουμε φθάσει σε σημείο υπερβολής , και στην πόλη μας, να ευλογούμε δημόσια τα γένια μας, μεταξύ μας. Οι περισσότεροι δε από εμάς, έχουμε ένα κομμάτι ματαιοδοξίας μέσα μας. Αλλά κι ένα κομμάτι ναρκισσιστικού εγωισμού. Έτσι το να κάνει μία δημόσια εκδήλωση ένας φίλος μας, καλώντας μερικούς επίσης φίλους μας, ή γνωστούς, να μας πουν επαίνους αυτό μας κολακεύει. Η μήπως μας γελοιοποιεί; Αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Η υπερβολική προβολή αντί να μας ωφελήσει, μπορεί και να μας κάψει. Κατά το γνωστόν ότι η έκθεση, στο πολύ φως καίει τις πεταλούδες.
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ;
Να σας εξομολογηθώ την αλήθεια μου. Δεν θα έγραφα τούτο το σχόλιο, εάν δεν διάβαζα ένα ευχαριστήριο στον τοπικό τύπο.
Ευχαριστήριο ενός ασθενούς, προς τους γιατρούς και τον κλινικάρχη για την φροντίδα προς το πρόσωπο του, όπως πολλά ευχαριστήρια διαβάζουμε καθημερινά στον τοπικό τύπο για γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων. Πώς να μην ευχαριστεί ένας ευγενικός ασθενής τον γιατρό του όταν ο γιατρός κρατάει στα χέρια του την υγεία και την ζωή του ασθενούς; Όμως στην ιδιωτική κλινική για να σου κάνει ο γιατρός έστω και την πιο απλή εγχείρηση -για κήλη η σκωληκοειδή απόφυση, κοστίζει 5 έως 6 χιλιάδες ευρώ. Μπορεί εύκολα ο μισθωτός , ο συνταξιούχος ο άνεργος , ο αγρότης ο μικροεπαγγελματίας, να έχει στο χέρι αυτά τα χρήματα ,αν χρειαστεί ανάγκη; Δυστυχώς δεν μπορεί γι`αυτό υπάρχει η κοινωνική ασφάλιση. Για να μη πουλήσει το σπίτι στο χωριό. Γι`αυτό υπάρχουν και τα δημόσια νοσοκομεία. Για να μπορεί «ο μη προνομιούχος» όπως έλεγε κάποτε το ΠΑΣΟΚ, να πηγαίνει στο δημόσιο σύστημα υγείας { νοσοκομείο} για νοσηλεία Το δημόσιο σύστημα υγείας αφενός δεν λειτουργεί σωστά και υπάρχουν ουρές και καθυστερήσεις, αλλά ακόμη καταδυναστεύουν το σύστημα, και οι επίορκοι γιατροί που παίρνουν φακελάκια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλεύτριες, και σε παραϊατρικό προσωπικό.
Αφετέρου έχει γίνει ο πίθος των Δαναϊδων, -πιθάρι χωρίς πάτο- λόγω της διαφθοράς όπου κατασπαταλώνται αμύθητα ποσά. Το δημόσιο σύστημα υγείας ,το έχει ανάγκη ο λαός ακόμη περισσότερο σήμερα, με την οικονομική κρίση ,όπου άνθρωποι μένουν άνεργοι, βιοτεχνίες, εργοστάσια , και καταστήματα κλείνουν, κι έχουμε 15% εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ και κύριος είδε πόσης πραγματικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου