Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ;

Θα φύγει και το ΔΗΠΕΘΕΚ στο Ηράκλειο;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΟΣ .ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Διάβασα στον τοπικό τύπο ότι στο υπουργείο πολιτισμού σκέπτονται να αλλάξουν τον οργανισμό του ΔΗΠΕΘΕΚ για να μετεξελιχθεί ,σε Α.Ε Ο.Τ.Α και να υπαχθεί στην περιφέρεια δηλαδή, στο υδροκέφαλο Ηράκλειο. Δεν είναι δυνατόν ,να την αποδεχθούν οι Χανιώτες ,αυτήν την κατάντια της πόλης τους. Να μετεξελιχθούν τα Χανιά, σε μία κωμόπολη του Ηρακλείου, το οποίο θα έχει πάρει σαν φαταούλας τα πάντα, από τα Χανιά, και θα έχει αφήσει μονάχα τις Αμερικάνικες βάσεις και τα απόβλητα τους.

Τα Χανιά δικαιούτο να είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης, διότι τα παλικάρια των Χανιών έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση του νησιού με πρωτοπόρους τους ηρωικούς Σφακιανούς, και τον ήρωα Δασκαλογιάννη. Το Ηράκλειο πηγαίνοντας πότε με τον χωροφύλαξ { την δικτατορία» και πότε με τον αστυφύλαξ {το ΠΑΣΟΚ} μας απογύμνωσε από όλες τις υπηρεσίες. Μας έμεινε το Εφετείο, το οποίο το έχει βάλλει στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, και υπέγραψε το διάταγμα ίδρυσης -δηλαδή ουσιαστικής κατάργησης των Χανίων- μέχρι και ο πρόεδρος της δημοκρατίας. Αιδώς Αργείοι?. Οι Χανιώτες με τις τοπικές ηγεσίες δεν είναι αρκετά συσπειρωμένοι και δέχονται συνέχεια η πόλη μας υποβάθμιση , ταπεινώσεις και ήττες.

Τώρα θα μας πάρουν και το ΔΗΠΕΘΕΚ; Το θέατρο το οποίο ξεκίνησε από πεφωτισμένους ανθρώπους των Χανίων ως ΕΘΕΚ{Εταιρία θεάτρου Κρήτης} μετεξελίχθηκε σε Ημικρατικό Κρήτης, κι έπειτα σε ΔΗΠΕΘΕΚ; Θα μας το πάρουν κι αυτό οι Ηρακλειώτες και θα το δεχτούμε αδιαμαρτύρητα; Αυτό είναι αιτία πολέμου.

Όχι βεβαίως εμφυλίου, αλλά στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Θα περιμένουμε την θέση που θα πάρει ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων, οι αυτοδιοικητικοί, και πολιτικοί εκπρόσωποι καθώς και ότι σύνολο των τοπικών φορέων. Ας δείξουμε ότι τα Χανιά ακόμη ζουν και δημιουργούν, κι ότι γνωρίζουμε κι εμείς να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου