Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

ΨΩΜΙΑΔΗΣ¨ «ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης, και νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης {ή μήπως θα ήθελε να λέγεται Παναγιότατος}-Θύει κύριε φυλακή τω στοματά μου- Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, σε ενός έτους φυλάκιση με τριετή αναστολή , επειδή μείωσε επιβληθέν πρόστιμο 89.000 ευρώ, σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων ,λόγω νοθείας. Η Ν.Δ διά του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη, διότι κακά τα ψέματα- και δημοφιλής στην περιοχή του είναι, και υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ ήταν, στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση- τρέχει να του συμπαρασταθεί . Μη λησμονώντας την συγκατοίκηση στην ίδια «πολυκατοικία», ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πηγαίνει κι αυτός, στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, την αποκαλούμενη και νύφη του Θερμαϊκού, και κάνει δηλώσεις κάτω από την σκιά του Λευκού Πύργου, ότι¨ «η δικαιοσύνη απονέμεται εν ονόματι του λαού ,κι ότι ο Παναγιώτης είναι εκλεγμένος, από τον λαό και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του». Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι του μακαρίτη Ανδρέα, ο οποίος έρεπε κι αυτός, προς τον λαϊκισμό αρκετές φορές κι ο οποίος είχε δηλώσει σένα λόγο του, νομίζω στα τέλη της δεκαετίας του 80 στα Γιάννινα . «Δεν υπάρχουν θεσμοί μόνο ο λαός». Ας είναι αιωνία μνήμη του μακαρίτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, με τα θετικά και τα αρνητικά του, διότι τώρα αυτός έχει περάσει στην ιστορία.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας. Ο Ψωμιάδης δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ότι¨ «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει». Τι δήλωσε ουσιαστικά χωρίς να κοκκινίζει ο λαϊκιστής , πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης; Ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο που προβλέπει καθαίρεση από το αξίωμα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μας λέει με τον τρόπο του ο Καρατζαφέρης ,ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται,όταν μας συμφέρει, αρκεί να μην δικάζονται οι ένοικοι και ιδιοκτήτες της «πολυκατοικίας» για παραβάσεις καθήκοντος, αλλά οι αντίπαλοι μας. Αυτός κι αν είναι λαϊκισμός χειρίστου είδους, που απευθύνεται σε απαίδευτα λαϊκά στρώματα. Υ.Γ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε για να είμαστε ειλικρινής. Πρώτη φορά πληροφορούμαστε ότι δικάζεται πολιτικός, από την δικαιοσύνη. Κι αν έχουν γίνει τόσα σκάνδαλα, και σκανδαλάρες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με μίζες ατελείωτων εκατομμυρίων ευρώ. Οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα κατάφεραν να ξεφύγουν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που είναι ένα όνειδος για το πολιτικό σύστημα. Ο Ψωμιάδης την πάτησε, και μάλιστα χωρίς να πάρει μίζες, απλώς κατά το Ελληνικό πολιτικό συνήθειο, ρουσφέτι έκανε ο λαϊκιστής και ένοχος πολιτικός,, σε ψηφοφόρο του. Όχι ότι δεν είναι κολάσιμη πράξη. Μια από της αιτίας της κακοδιοίκησης και της οικονομικής κρίσης, είναι το πελατειακό σύστημα. Όμως η συγκεκριμένη περίπτωση, πταισματάκι είναι, ή έστω πλημμέλημα ελαφριάς μορφής. Μην μου πείτε, ότι αυτή η καταδίκη δεν σας θυμίζει αυτό που λένε οι σοφοί, ότι¨ «Η δικαιοσύνη πιάνει στο δίχτυ της, τα κουνούπια, και αφήνει να τους ξεφύγουν οι ελέφαντες». Αν μου το πείτε δεν θα σας πιστέψω. Πάντως είμαι σίγουρος ότι αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε όπως στην περίπτωση Ψωμιάδη για όλους τους πολιτικούς θα το σκεφτόταν καλά πριν βάλουν το χέρι τους «στο μέλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου