Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως Φ.Ε.Κ κι άρα έχει ισχύ νόμου, η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο. Δικαιούνται ασφαλώς και οι συμπολίτες μας εξ Ηρακλείου να έχουν το δικό τους Εφετείο, όπως δικαιούνται και τα Χανιά να έχουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για να μην τρέχουν για ψύλλου πήδημα στο Ηράκλειο. Ο δικηγορικός σύλλογος σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Δημ. Ποντικάκη, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της επικρατείας, για ακύρωση τη απόφασης. Δεν νομίζω όμως ότι θα υπάρξει δικαίωση διότι το ζήτημα δεν είναι νομικό, διότι δεν παρανόμησε η κυβέρνηση, αλλά πολιτικό.

Τι απέγινε εκείνο το έρμο το πρωτόκολλο τιμής των βουλευτών του νομού; Ότι θα υπέβαλλαν την παραίτηση τους, εάν θα ιδρυόταν Εφετείο στο Ηράκλειο; Η υπόσχεση αυτή ήταν ακραία και λαϊκίστικη. Το ήξεραν και οι ίδιοι ότι δεν θα την τηρούσαν, γιατί κανείς πολιτικός, δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του. «Μεγάλη μπουκιά να φας μεγάλη κουβέντα να μη πεις» λέει η σοφία της λαϊκής παροιμίας

Οι πολιτικοί όμως λένε μεγάλα λόγια για να εισπράττουν μεγάλους ψήφους. Τυχαία έχει απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα, και τα δύο μεγάλα κόμματα παίρνουν 45% στις δημοσκοπήσεις; Δεν νομίζω Τάκη.



ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 70 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ;

Η Δημαρχεία των Χανιών, υπό την ηγεσία του κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη προσέλαβε 70 αστυνομικούς. Είναι άραγε αναγκαίο να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας με 70 δημοτικούς αστυνόμους; Δεν εννοώ βεβαίως, ότι πρέπει οι άνθρωποι να χάσουν την δουλειά τους, αλλά μήπως θα πρέπει στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δημοτικών υπηρεσιών, να μεταταγούν σε κάποια άλλη υπηρεσία, για να είναι περισσότερο χρήσιμοι για την κοινωνία, των Χανίων; Θυμάμαι ότι επί δημαρχίας νομίζω Κλωνιζάκη ,ή Κατσανεβάκη είχε προσληφθεί μονάχα ένας δημοτικός αστυνομικός. Τότε μάλλον δεν θα πρέπει να είχε επίσημα ιδρυθεί η δημοτική αστυνομία. Από τον ένα φτάσαμε στους 70, ζωή να έχουν. Από τότε βέβαια πολλαπλασιάστηκαν, και τα τροχοφόρα. Η λύση του κυκλοφοριακού -καλύτερα η ανακούφιση του, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου