Σάββατο 7 Μαΐου 2011

7 ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝ.

Γράφει ο Μανούσος Γ.Δασκαλάκης

Σύμφωνα με την είδηση του Σαββάτου 7 -5 -2011 που δημοσίευσε εβδομαδιαία Αθηναϊκή εφημερίδα

αποκαλύπτει , ότι 7 απόστρατοι ναύαρχοι, έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση, να μη χαλαρώσει τους πολεμικούς εξοπλισμούς, διότι κινδυνεύει η πατρίς. Το Σάββατο επίσης 7-5- έγραψα στον «Αγώνα» ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, και τωρινός συναρχηγός του κόμματος

της Γερμανικής αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, είχε δηλώσει σe συνέντευξη του στη διαδικτυακή εφημερίδα "tvxs" ότι¨ «οι Γερμανικές βιομηχανίες όπλων δίδουν μίζες στους Έλληνες πολιτικούς για να αγοράζουν πολεμικό υλικό». Και ψέγει τα ισχυρά κράτη της Ευρώπης, Γερμανία και Γαλλία, ότι δεν στηρίζουν την Ελλάδα , προκειμένου να εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σύνορα της χώρας μας. Διότι όπως είπε η Ελλάδα, δεν κινδυνεύει από την Τουρκία επειδή και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, και ποτέ ένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν επιτίθεται σε ένα άλλο". Ως Γερμανός ο Όσκαρ Λαφοντέν μίλησε για την βαριά Γερμανική πολεμική βιομηχανία , και τις μίζες.

Δυστυχώς όμως μίζες δίνουν, όλες οι πολεμικές βιομηχανίες των ισχυρών χωρών, κι όχι μόνο , οι πολεμικές βιομηχανίες. Και της Γαλλίας ,και των ΗΠΑ οι βιομηχανίες όπλων τι κάνουν; Μοιράζουν κόκκινα γαρύφαλλα ; Υπάρχουν και οι ισχυροί μεσάζοντες των πολεμικών βιομηχανιών, στην Ελλάδα που βγάζουν άφθονο χρήμα αεριτζίδικο, χωρίς να επενδύσουν ούτε ευρώ . Οι οποίοι και πρόσβαση στον έντυπο τύπο, και στα ηλεκτρονικά έντυπα διαθέτουν, και το ανάλογο κλίμα με την Τουρκία καλλιεργούν. Βεβαίως η Τουρκία επιτέθηκε στην Κύπρο το 1974, αλλά δεν φταίει μόνο η Τουρκία. Τις περισσότερες φορές μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δεν τολμούμε όμως να το παραδεχθούμε, διότι δεν μας συμφέρει και δείχνουμε με το δάκτυλο μας τους άλλους. Τότε η δικτατορία υπηρετούσε τα συμφέροντα των Αμερικανών, που ήθελαν την Κύπρο δύο κομμάτια και βρέθηκαν Εφιάλτες και στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Εκτός τούτου η Κύπρος δεν ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά του κινήματος των αδεσμεύτων ,κάτι που δεν συγχωρούν οι μεγάλες δυνάμεις ,που λειτουργούν με την λογική , ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και οι ανταγωνισμοί γίνονται στον οικονομικό τομέα. Η Τουρκία το έχει αντιληφθεί με τον ισλαμοεκσυγχρονιστή Ερντογάν και των υπουργό του ,των εξωτερικών Νταβούτογλου όπου βλέπει την πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία σαν χώρο δικής της επιρροής και οικονομική της ενδοχώρα. Δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιζόμαστε την Τουρκία συνεχώς στους εξοπλισμούς που αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούν . Ας επιδιώξουμε να επικεντρωθούμε σε μια φιλική σχέση και συνεργασία., με την γείτονα . Κι ας ασχοληθούμε να συμμαζέψουμε την οικονομία μας, από το χάλι της. Στο κάτω κάτω αυτό κάνει και η Τουρκία η οποία ανήκει τώρα στις G20, πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου