Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

εμπόδισαν την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στα Χανιά.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Όταν προέχει το συμφέρον η έννοια της αλληλεγγύης πάει περίπατο. Η δήλωση του καθηγητή ογκολογίας, Δ. Παντελάκου ότι τα συμφέροντα του Ηρακλείου, εμπόδισαν

την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ όλα ήταν τελειωμένα , ήταν ένα ακόμη λιθαράκι εναντίον της κοινωνίας του νομού Χανίων, και των ανθρώπων της. Οι καλύτεροι πελάτες των ιδιωτικών κέντρων δήλωσε ο κ. Παντελάκος είναι οι Χανιώτες οι Κρητικοί, οι οποίοι διοχετεύονται στην Αθήνα από το Ηράκλειο , σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Τα συμφέροντα του Ηρακλείου βεβαίως, συμφέροντα είναι αυτά , και κάνουν την δουλειά τους, προασπίζοντας τα συμφέροντα τους. Αν είναι όμως πολιτικοί παράγοντες του Ηρακλείου, που συνασπίσθηκαν με τα συμφέροντα, χρειάζεται να μάθει ο λαός και όχι μισόλογα.

Αν είναι μεγαλοκαθηγητές του δημοσίου πανεπιστημίου ,που υπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών πρέπει να διωχτούν από το ΕΣΥ.

Τέλος τι κάνουν και πως ενεργούν οι πολιτικοί παράγοντες των Χανίων έχει σημασία.

Πως εργάζονται για να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατόν ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο, για να μην ταλαιπωρούνται οι έρμοι καρκινοπαθείς;

Πάντως ο Ευτ. Δαμιανάκης υπόβαλλε ερώτηση στην βουλή στον αρμόδιο υπουργό για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα, όπως και¨ «να εξοπλιστεί άμεσα το νοσοκομείο με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο»



ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Έβγαλε ανακοίνωση τύπου, η Νέα Δημοκρατία διαμαρτυρόμενη, για την διαδήλωση 35 Σύριων , έξω από την δημοτική αγορά, που όπως ισχυρίζεται , έδιωξαν τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου, την Παρασκευή. Συνεχίζει το δελτίο τύπου «Η ανεξέλεγκτη κατάσταση όλων και πιο συχνών διαδηλώσεων από μετανάστες στην πλατεία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους εμπόρους των Χανίων κλπ.» καλώντας την αστυνομία να λάβει μέτρα. Προφανώς οι Σύριοι διαδήλωναν υπέρ των συμπατριωτών τους, που δολοφονεί καθημερινά το καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Αυτό δεν το αντιλήφθηκε η Ν.Δ; Συγνώμη αλλά νόμιζα ότι ήταν η αριστερά και θα τους υπερασπιζόταν στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Λάθος μου μέγα. Με την ανακοίνωση δεν εκφράζεται η κεντροδεξιά, αλλά η ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ που θα ήθελε να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες ,σαν υπάνθρωποι. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχει συνολικό πρόβλημα μετανάστευσης στην χώρα Αλλά τώρα μιλάμε για την Ν.Δ, όπου έχουν φρακάρει στην πολυκατοικία, η Ντόρα, με την «Δημοκρατική Συμμαχία», και το «ΛΑΟΣ» του Γ. Καρατζαφέρη, όπου προσπαθεί να ψαρέψει, από παντού ψήφους, αλλά κατ`ουσία είναι ένα κόμμα ξενοφοβικό και ρατσιστικό. Με την ανακοίνωση της αυτή η Ν.Δ ποντάρει στην μικροαστική φοβία , για να ψαρέψει από την δεξαμενή του «ΛΑΟΣ». Δύσκολοι καιροί για τους ενοίκους της πολυκατοικίας, την σήμερον ημέρα.

ΕΦΥΓΕ «Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 χρόνων, ο δημοφιλής ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Υπήρξε αυτοδίδακτος ηθοποιός, ο οποίος ανακαλύφτηκε από τον διαπρεπή σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο στην εξορία της Μακρονήσου ,και έπαιξε σε δύο ταινίες του. Με τις ταινίες του {126 συνολικά} σκορπούσε το γέλιο σε μια δύσκολη εποχή της μετακατοχικής μιζέριας , δυσκολιών ,και μετανάστευσης, για τους φτωχούς και ταπεινούς Έλληνες.

Έκφρασε όσο κανείς άλλος κωμικός κλόουν- ηθοποιός {έπαιξε και σε τρις δραματικές ταινίες του Παντελή Βούλγαρη}, τους Έλληνες οι οποίοι, βγήκαν από την πολεμική ιστορία της κατοχής, και του εμφυλίου, τους απλούς ανθρώπους τις ανάγκες τους, τον αγώνα τους, και τις αγωνίες τους, για την επιβίωση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια παράσταση, του σκηνοθέτη Γιώργου Μιχαηλίδη, την «ΕΙΡΉΝΗ» του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο, παρακολούθησαν 13.000 θεατές υπό βροχή και επευφημούσαν όρθιοι «τον δικό τους άνθρωπο», διότι ταυτίστηκαν μαζί του, στους ρόλους που ερμήνευσε, στον κινηματογράφο. Είναι γιατί, έβλεπαν στο πρόσωπο του την ίδια τους την ζωή. Τον Θανάση τους, σπλάχνο από τα σπλάχνα των νεοελλήνων.

Καλό σου κατευόδιο Θανάση των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου