Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΤΟΥ "ΣΚΑΗ" ΛΥΡΙΤΖΗΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ "ΜΙΚΡΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ" ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΝΗ.
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Διαβάζοντας τις καθημερινές εφημερίδες οι Λυριτζής Οικονόμου στην εκπομπή τους "Πρώτη Γραμμή" στον "ΣΚΑΗ" δεν γνώριζαν την αντιστασιακό της χούντας και γνωστή συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάννη συγγραφέα της "Μικράς Αγγλίας" την οποία διασκεύασε σε σενάριο και γύρισε ταινία ο σύζυγος της Παντελής Βούλγαρης όπου προβάλλεται στους κινηματογράφους. 
Μικρό βιογραφικό
Ιωάννα Καρυστιάννη 
Αντίσταση στη χούντα όπου συνελήφθη και βασανίσθηκε. Φοιτήτρια νομικής 1973. Υποψήφια βουλευτής Κ.Κ.Ε Χανίων το 1974.Αργότερα ιδιώτευσε γράφοντας σενάρια για τον σύζυγο της σκηνοθέτη Π.Βούλγαρη, διηγήματα και μυθιστορήματα. 2004. Μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από την Ν.Δ και τον Κώστα Καραμανλή τον "μικρό" ο παλαιός αριστερός εξόριστος Παντελής Βούλγαρης ως ευνοούμενος του κ. πρωθυπουργού αναλαμβάνει την προεδρία του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκτοπίζοντας τον προηγούμενο πρόεδρο και "ποιητή των εικόνων" Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Προκλήθηκε θόρυβος οι σκηνοθέτες του κινηματογράφου καταδίκασαν το γεγονός και ο αξιόλογος σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης αναγκάστηκε σε παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου