Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η πολιτική αστάθεια δεν βοηθάει την λειτουργία της δημοκρατίας ούτε την σταθερότητα της οικονομίας.Η επισήμανση μου αυτή δεν έχει ιδεολογική θέση.
Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να εξαντλεί τα συνταγματικά της περιθώρια των τεσσάρων χρόνων.Στην περίπτωση που έχουμε έκτακτες καταστάσεις όπως η κατάσταση χρεοκοπίας που βρέθηκε η χώρα χρειαζόταν {χθες} να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας απ`όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.Δεν έγινε τότε πριν ακόμη εισέλθει η Ελλάδα στο ρυθμό του Δ.Ν.Τ και στην κάθοδο της, προς την οικονομική και πολιτική άβυσσο. Από τότε κι ύστερα βρέθηκαν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες στον πάτο του βαρελιού. Ο λαός μας βογκάει από την υπερφορολόγηση. Οι πολύ πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Και η Ελλάδα στην μέγγενη της τρόικα πληρώνει ένα μάτσο δις τοκοχρεολύσια, και αντί να λιγοστεύει το χρέος αυξάνεται σε ποσοστό του Α.Ε.Π {Από 120% πήγε 175%.}
Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε και σχηματίζονται πλέον κυβερνήσεις συνεργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα του 4% που αγκομαχούσε να έχει εκλογική εκπροσώπηση στην βουλή σκαρφάλωσε στο 27%.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαφανίζονται από την επέλαση των αλυσίδων και την οικονομική κρίση.Ένα μέρος της μεσαίας θάλασσας στρέφεται στα αριστερά ένα άλλο μέρος ζαλισμένο απέχει προβληματισμένο.Η λιτότητα θα κρατήσει χρόνια όπως και η επιτήρηση είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, διότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις συμφωνίες της "ευρωπαϊκής ένωσης" που ηγεμονεύει η Γερμανία.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταπληκτικές ιδέες περί "διαγραφής μέρους του χρέους και πληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης" όπου και σωστές είναι και κοινωνικά αποδεκτές.Τους κανόνες όμως στην διεθνή σκηνή τις θέτουν οι μεγάλες και ισχυρές χώρες και όχι οι χρεοκοπημένες και ανυπόληπτες Ελλάδες. Αυτό συνέβη με την χρεοκοπημένη Γερμανία το 1953 και με την επέμβαση της κραταιάς υπερδύναμης Αμερικής, Αγγλίας και Γαλλίας, νικητών του β/παγκοσμίου πολέμου..
Την Ελλάδα δεν την υπολογίζουν και δεν βρίσκει συμμάχους ούτε καν στις νότιες χώρες που δεν θέλουν να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι "σαν την Ελλάδα." Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και αυτό προβλέπεται σύμφωνα με απαίτηση της Γερμανίας και στην συμφωνία του Μάαστριχ που αναφέρει ότι "κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για τα οικονομικά του."
Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις καλές και αγαθές προθέσεις του οι μεγάλοι της Ευρώπης θα του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια. Εντός της Ε.Ε τα περιθώρια είναι μικρά. Εκτός επειδή είμαστε μικρή και αδύναμη χώρα ίσως "να μας φάει ο λύκος." Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας έστω και την ύστατη ώρα, και αρκετά εναλλακτικά σχέδια στο συρτάρι ίσως να ήταν κάποια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου